Cupa "Hagi Danone", cea mai mare competiţie fotbalistică rezervată copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi, alaturi de Stefan Batoux (stanga) si Bogdan Ioachim (dreapta)
Hagi, alaturi de Stefan Batoux (stanga) si Bogdan Ioachim (dreapta)

Fundaţia “Gheorghe Hagi” şi Danone România şi-au unit forţele şi organizează anul acesta, în parteneriat, Cupa ”Hagi Danone”.

Competiţia invită toţi copiii cu vârste între 10 şi 12 ani, talentaţi la fotbal, să îşi demonstreze calităţile de învingători şi spiritul de fairplay. Cupa "Hagi Danone" 2010 va fi cel mai important eveniment fotbalistic pentru copii desfăşurat în România. Ediţia de anul acesta include două competiţii paralele: Cupa "Hagi", adresată juniorilor legitimaţi la cluburi de fotbal, prezentă în continuare în calendarul Federaţiei Române de Fotbal sub numele de Campionatul Naţional de Juniori E, şi Cupa Danone, adresată echipelor de fotbal din şcolile generale, pentru copii cu vârste între 10 şi 12 ani.

Finalistele celor două competiţii se vor întâlni în Supercupa turneului, iar câştigătoarea va reprezenta România la Finala Internaţională a Cupei Danone, care va avea loc în Africa de Sud. Gheorghe Hagi va fi şi anul acesta alături de competiţia care îi poartă numele, continuând să îi susţină, împreună cu Danone, pe cei mai talentaţi copii la fotbal. "Am pornit acum doi ani de la dorinţa de a oferi copiilor talentaţi la fotbal şansa de a se afirma, aşa cum am avut-o şi eu acum 30 de ani şi iată că am reuşit să aducem în prim-plan fotbalul în cea mai pură trăire a lui: atunci când este jucat de copii. Exemplul lor sper să trezească în inimile tuturor copiilor dragostea pentru sport şi fairplay, ca atitudine de viaţă. Sper ca peste mulţi ani, această competiţie să rămână un punct de referinţă în cariera unor viitori mari jucători", a declarat Gheorghe Hagi.

Cupa Danone este parte integrantă a turneului internaţional de fotbal Danone Nations Cup, adresat copiilor între 10 şi 12 ani, fiind organizată şi în România din anul 2000. La nivel mondial, Danone Nations Cup este cea mai importantă competiţie fotbalistică pentru copii sub 12 ani, susţinută de FIFA. Anul acesta, la turneul final din Africa de Sud, care va avea loc în luna octombrie, vor participa 40 de ţări. Micii fotbalişti îl vor întâlni, cu această ocazie, pe Zinedine Zidane, ambasadorul internaţional al Danone Nations Cup.

"După zece ani în care am dăruit copiilor din România prilejul de a lua parte la cel mai important eveniment sportiv pentru copii din lume, Danone Nations Cup, anul acesta am decis să creăm o competiţie unică în România, alături de cel mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi. Prin acest parteneriat, ne dorim să aducem în competiţie peste 3500 de copii din întreaga ţară. Suntem siguri că, împreună, vom avea o competiţie de succes şi ne vom împlini dorinţa de a-i face pe cei mai mici fotbalişti să creadă în visul lor!", a declarat Stéphane Batoux, Director General al Danone România şi Adriatica.

Cupa "Hagi Danone" este organizată cu sprijinul Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi al Federaţiei Române de Fotbal. Competiţia destinată juniorilor a debutat cu faza judeţeană, urmând ca fiecare judeţ să îşi desemneze echipa calificată la turneul zonal, în urma unei întreceri organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal. România a fost împărţită în 7 zone geografice, fiecare având câte 6 judeţe (inclusiv municipiul Bucureşti). Se va desfăşura câte un turneu pentru fiecare zonă.

Cele 7 turnee se vor disputa la: Galaţi (26-28.03.2010), Râmnicu Vâlcea (9-11.04.2010), Suceava (16-18.04.2010), Timişoara (23-25.04.2010), Braşov (30.04-02.05.2010), Cluj-Napoca (07-09.05.2010), Bucureşti (13-16.05.2010). Competiţia şcolilor se va disputa în paralel, în aceleaşi oraşe. La această întrecere sunt invitaţi elevii cu vârste între 10 şi 12 ani.

Şcolile îşi pot înscrie echipele pe site-ul www.cupahagidanone.ro sau prin intermediul inspectorilor şcolari judeţeni de educaţie fizică. Turneul final va avea loc la Constanţa, în perioada 26.05 - 01.06.2010. La acesta vor lua parte 7 echipe calificate din competiţia juniorilor, respectiv câştigătoarele fiecărui turneu zonal şi echipa Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi", împreună cu 7 echipe calificate din competiţia scolilor, respectiv câştigătoarele turneelor desfăşurate în cele 7 oraşe şi o reprezentantă a oraşului gazdă.

Cele 16 echipe vor evolua separat, în două întreceri paralele. Echipa câştigătoare a Cupei "Hagi Danone" va reprezenta România la turneul final Danone Nations Cup 2010 din Africa de Sud. Aceasta va fi decisă printr-un meci între campioana turneului de juniori şi campioana turneului şcolilor. Informaţii şi fotografii oficiale vor fi disponibile şi pe site-ul competiţiei: www.cupahagidanone.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite