Cristi Tănase a rămas cu buza umflată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul câştigă la Steaua doar 120.000 de euro pe sezon, deşi, în momentul în care a renunţat la un contract de 300.000 de euro oferit de FC Köln, i se promisese altceva.

Fraţii Becali, impresarii fotbalistului, se arătaseră dispuşi să-i plătească lui Tănase din buzunarul propriu bonusuri substanţiale, însă până acum „Dodel“ n-a văzut niciun ban.
Marele merit al aducerii lui Cristi Tănase în Ghencea le aparţine fraţilor Ioan şi Victor Becali, cei care l-au convins pe „Dodel” să renunţe la ideea de a juca în Bundesliga, la FC Köln.

Principalul motiv de supărare al celor doi era faptul că nemţii îi ofereau tânărului internaţional un salariu de numai 300.000 de euro. „Daca FC Köln vrea sa îl ia pe Tănase şi să îl plătească aşa cum îi plătesc pe juniorii lor, ei bine, vor avea supriza să vadă că Tănase nu se duce. Un salariu bun, la nivelul lui Tănase, e de 500.000 de euro”, susţinea vehement Victor Becali în luna iulie.

Mai mult, în condiţiile în care plafonul salarial de la Steaua este de numai 120.000 de euro pe an, agenţii se arătaseră dispuşi să-i achite jucătorului anumite bonusuri din buzunarul propriu, urmând ca să recupereze aceşti bani din comisionul unui viitor transfer. „Cristi Tănase nu poate accepta 300.000 de la Köln, pentru că atât va avea salariu la Steaua. Gigi îi va da 120.000, iar noi, adică eu şi fratele meu, plătim restul de 180.000 de euro”, spunea Ioan Becali în Gazeta Sporturilor.

În realitate, deşi au trecut mai bine de patru luni de atunci, „Dodel” nu şi-a încasat decât salariul. „Tănase are un salariu de 120.000 de euro, nu i-am dat niciun ban la semnătură. Am dat 1.800.000 de euro pe 50% din drepturile jucătorului”, a explicat şi patronul Stelei, Gigi Becali. Mai mult, impresarii jucătorului nu mai au nicio intenţie de a-l recompensa suplimentar pe mijlocaşul în vârstă de 22 de ani.

Contactat de „Adevărul”, impresarul Victor Becali a confirmat faptul că Tănase nu primeşte decât sumele prevăzute în contractul său cu Steaua: „Nu am de ce să le dau bonusuri jucătorilor pe lângă salariul pe care-l încasează. Eu am promis că Tănase va fi mulţumit la Steaua şi vă asigur eu că aşa este”.

Panduru: „Tănase poate pleca la vară“

Posibilitatea ca mijlocaşul să părăsească echipa din Ghencea la finele acestui sezon a fost confirmată şi de managerul Basarab Panduru. „Nu ştiu nimic despre un eventual interes al celor de la Galatasaray Istanbul pentru Tănase, dar dacă el va juca bine şi Steaua va ieşi campioană, atunci poate să plece în străinătate”, a spus Panduru. Începând din retur, Cristi Tănase va prelua tricoul cu numărul 10 de la Rafal Grzelak, în condiţiile în care polonezul este ca şi plecat din Ghencea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite