Craiova: Suporterii Ştiinţei îl atacă pe Solomon: „Lasaţi ambiţiile personale deoparte!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Gruppo-Maxima au trimis o scrisoare deschisă primarului Craiovei, Antonie Solomon, în care îl atenţionează să lase orgoliile şi ambiţiile deoparte şi să ajute echipa de fotbal.

Suporterii îl acuză pe primar că nu i-a păsat niciodată de Universitatea Craiova, în mandatul său formaţia olteană retrogradând în 2005.

Iată scrisoarea deschisă către Antonie Solomon:

„Am crezut iniţial că este doar o glumă, însă lucrurile au luat o întorsătură urâtă şi, pentru ce se întâmplă în acest moment cu echipa Universitatea Craiova, vă considerăm principalul vinovat. Dovediţi o lipsă de înţelegere incredibilă, iar în disputa dumneavoastră, cu Adrian Mititelu aţi depăşit orice măsură, uitând pur şi simplu că este vorba de un brand local foarte important. Aţi ieşit din haina de primar şi a-ţi îmbrăcat una de om frustrat şi răzbunător, un mic dictator local care îşi arată muşchii.

Nu îl agreăm pe domnul Mititelu (cu care suntem in relaţii proaste şi pe care îl considerăm un tip conflictual şi lipsit de profesionalism în relaţia sa de până acum cu Universitatea Craiova), dar nu putem să nu ne considerăm în aceeaşi tabără în acest moment, când echipa noastră de suflet trece prin momente aproape de neconceput.

Fiind un brand local este de la sine înţeles şi perfect normal ca echipa să fie susţinută de comunitatea locală, indiferent de forma de organizare, privată sau nu. Acest brand nu aparţine domnului Mititelu, ci tuturor celor care au pus suflet şi s-au implicat în istoria acestei echipe: fotbalişti, oficiali, suporteri. Aparţine, mai ales, acelor foarte mulţi suporteri din toata ţara, indiferent de vârsta, care o păstrează încă în topul celor mai iubite echipe şi care nu încetează să spere în revenirea ei acolo sus, unde-i este locul. Actualul patron are jucătorii, numele şi locul în prima ligă, însă atunci când va dispărea spiritul Ştiinţei şi când toţi suporterii îi vor întoarce spatele acest brand nu va mai valora mare lucru.

Considerăm că toate luările de poziţie şi comunicatele venite din partea dumneavoastră, sunt doar un exerciţiu de imagine şi praf în ochii suporterilor. Aceştia trebuie să ştie că nu a-ţi ajutat vreodată Universitatea în ultimii cinci ani, dimpotrivă. Vă reamintim că sunteţi singurul primar din istoria Craiovei sub care echipa a retrogradat în Divizia B şi nu a-ţi făcut nimic să împiedicaţi asta şi nici s-o ajutaţi să revină.

Vă reamintim ca aţi stabilit impozite uriaşe pe nişte WC-uri nefuncţionale şi diminuarea lor s-a făcut doar în urma unui proces în justiţie. Vă reamintim că primăria a primit stadionul din partea statului, deoarece s-a considerat că îl veţi putea îngriji mai bine, dar singurul care s-a implicat în această direcţie a fost actualul patron al Universităţii.

Faceţi un exerciţiu de memorie şi amintiţi-vă că în locul în care acum există terenuri gazonate şi bine întreţinute, copiii şi juniorii se antrenau pe zgură, beton sau pământ bătătorit. Amintiţi-vă că în urmă cu câţiva ani, pe Ion Oblemenco, aveau loc nu meciuri de fotbal, ci adevărate lupte în nămol, aduceţi-vă aminte cum arătau tribuna oficială şi vestiarele, şi cum arată acum.

Nu discutăm acum felul în care aţi direcţionat banii noştri, ai craiovenilor, însă trebuie să înţelegeţi că şi noi cei mulţi care iubim Universitatea, plătim impozite şi contribuim la bugetul oraşului şi este normal să direcţionaţi bani şi spre fotbal. Nu ne interesează războiul dumneavoastră, personal cu Adrian Mititelu, însă dacă echipa are probleme, inclusiv financiare, este normal să fie ajutată, prin diferite metode, de comunitatea locală.

Nouă lucrurile ni se par simple. Datoriile pe care societatea care patronează echipa de fotbal sunt mult mai mici decât investiţiile făcute în complexul Ion Oblemenco (investiţii care trebuiau făcute de primărie). Găsiţi soluţia (există, cu siguranţă!) şi restituiţi banii investiţi, eventual compensaţi datoriile.

Nu luăm în seamă prostiile pe care le debitaţi la conferinţele de presă cu privire la palmaresul şi istoria Universităţii. Dacă acestea ar fi adevărate, aţi fi principalul vinovat şi ar fi cu atât mai grav, cu cat aţi tăcut în toată această perioadă. Să nu uităm că echipa s-a plimbat de la un patron la altul cu complicitatea oficialităţilor locale, inclusiv a dumneavoastră.

Pentru noi Ştiinţa este cea care dus faimă oraşului, dar şi cea pentru care am plâns la retrogradare, este echipa pentru care am bătut toate maidanele din divizia B şi cea care ne-a făcut fericiţi revenind într-un singur an în prima ligă. Cu bune şi rele, Ştiinţa este echipa de astăzi, care se află în cantonament în Antalya. O altă echipă născută în Craiova va fi respectată de noi, dacă va creşte în mod natural, promovând normal până în prima ligă. Respectată, dar nu iubită! Însă vrem să fie foarte clar, un hibrid de felul celor apărute în alte oraşe, doar de dragul de a avea echipă în prima ligă, nu va fi niciodată acceptată de suporterii olteni!

Purtaţi numele unui înţelept şi ştim că deseori vă comparaţi cu singurul primar adevărat al oraşului, Nicolae Romanescu. Este timpul să îmbrăcaţi haina de primar şi în relaţiile cu Universitatea, iar pentru asta trebuie să lasaţi ambiţiile personale deoparte. Ajutaţi echipa, face parte din istoria oraşului, deoarece aceasta echipă l-a făcut cunoscut mai mult decât oricare alt brand local. Arătaţi că sunteţi un primar adevărat şi nu intraţi în categoria «tâmpiţilor solemni» de care amintea Nicolae Romanescu!“

Gruppo-Maxima

image
Craiova: SONDAJ / 60 la sută dintre fani sunt de acord cu mutarea Ştiinţei la Severin
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite