FRF a somat din nou Craiova să-şi retragă acţiunile din instanţele civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Federaţia Română de Fotbal a emis astăzi un comunicat de presă prin care somează, pentru ultima oară, clubul Universitatea Craiova să-şi retragă acţiunile în justiţie îndreptate împotriva forului de la Bucureşti, altfel va fi dezafiliată.

Iată mai jos comunicatul FRF:
Susţinerea Dumneavoastră, privind faptul că existenţa unui litigiu între SC Fotbal Club U Craiova SA şi domnul Victor Piţurcă pe rolul Curţii de Apel nu reprezintă o încălcare a dispoziţiilor Statutului Federaţiei Române de Fotbal, este greşită.

SC Fotbal Club U Craiova s-a adresat Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel cu cereri privind anularea hotărârilor pronunţate de CNSL şi de Comisia de Recurs ale FRF. Cauzele aflate pe rolul Curţii de Apel privesc nu numai raporturile juridice decurgând din executarea contractului încheiat între FC U Craiova şi antrenor, ci şi raporturi juridice statutare existente între clubul în cauză şi FRF, astfel cum izvorăsc ele din afilierea la FRF. Conform art.11.2 lit.c din Statutul FRF, membrii afiliaţi au obligaţia să respecte autoritatea comsiilor cu atribuţii jurisdicţionale din cadrul FRF, precum şi jurisdicţia Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne.

Recurgerea la calea contenciosului administrativ, care urmăreşte anularea unor hotărâri emise de FRF, reprezintă o încălcare a dispoziţiilor art.57.3 din Statutul FRF, hotărârile comisiilor FRF putând fi atacate numai la TAS.

Faţă de cele arătate mai sus, vă somăm să daţi curs Hotărârii Comitetului Executiv al FRF din data de 8 iulie a.c. şi să faceţi în cel mai scurt timp dovada că aţi renunţat la toate acţiunile existente pe rolul instanţelor de judecată, acţiuni în care este implicată Federaţia Română de Fotbal.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite