Craiova: Cum a luat Dinamo titlul Ştiinţei în 1973!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Universităţii Craiova care a adus primul titlu în Bănie, în 1974
Echipa Universităţii Craiova care a adus primul titlu în Bănie, în 1974

În istoria duelurilor Universitatea Craiova - Dinamo, două sezoane au fost cu cântec, în care titlul s-a decis la golaveraj, la un gol: 1972-1973 şi 1973-1974.

Dinamo a câştigat titlul în 1972-1973 la golaveraj în dauna Universităţii Craiova. „Câinii“ au amânat atunci meciul cu CFR Cluj din etapa a 26-a şi l-au jucat după încheierea campionatului, câştigându-l cu 4-0, scor de care aveau nevoie. Univeristatea a fost învinsă cu 1-0 la Arad, de UTA, meci disputat în aceeaşi zi (24 iunie), şi a pierdut titlul din cauza unui gol marcat mai puţin.

Peste un an, istoria s-a repetat. Dinamo zbrobea susprinzător pe FC Argeş cu un incredibil 7-0 (tot un scor de care avea nevoie), însă Ştiinţa nu a mai pierdut, remizând, 0-0, la Ploieşti, cu Petrolul, şi obţinând primul titlu din vitrina clubului.

Au fost presiuni mari atunci din partea lui Dinamo la jucătorii Petrolului, dar nu au reuşit să ne bată. Iar ei spun că au învins pe bune, cu 7-0, echipa lui Dobrin, cea care îi bătuse o dată şi la Bucureşti? Hai să fim serioşi!“, a afirmat antrenorul de atunci al Ştiinţei, Constantin Cernăianu.

De la aceste sezoane a pornit şi adversitatea oltenilor faţă de Dinamo, care durează şi astăzi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite