Olăroiu, profesor pentru Contra, Ganea şi Selymeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liber de contract după despărţirea de Al-Sadd Doha, în luna decembrie, Cosmin Olăroiu s-a reprofilat un pic. Nu antrenează fotbalişti în această perioadă, ci îi pregăteşte pe viitorii şi actualii tehnicieni români.

La invitaţia lui Mircea Rădulescu, şeful Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Oli le-a ţinut un curs celor care vor să obţină licenţa PRO pentru sezonul viitor. Printre "elevii" lui Olăroiu s-au numărat Cosmin Contra, Tibor Selymeş, Ionel Ganea, Jerry Gane şi Laurenţiu Reghecampf.

"L-am rugat pe Olăroiu să le vorbească participanţilor la curs fiindcă trebuie să folosim experienţa antrenorilor de succes din ţară. Oli a vorbit două ore şi jumătate şi i-a fascinat pe cei care l-au urmărit. M-a amuzat faptul că mulţi s-au strâns ciorchine în jurul lui, inclusiv la pauză pentru a-i mai pune o întrebare", ne-a povestit Mircea Rădulescu.

"E un excelent orator"

"Riciu" l-a remarcat pe fostul tehnician al Stelei şi dintr-un alt motiv: "Am văzut antrenori buni, care însă nu reuşeau să se facă înţeleşi de către cursanţi. Olăroiu, pe lângă faptul că are cunoştinţe vaste despre fotbal şi e printre puţinii tehnicieni de la noi care a băgat mâna în buzunar pentru a se perfecţiona, e şi un excelent orator. A fost dezinvolt, a făcut glume cu cei din sală pentru a mai destinde atmosfera. Fotbalul nostru duce lipsa unor asemenea antrenori, care să fie şi buni lectori, profesori. De aceea, de multe ori, suntem nevoiţi să aducem străini la cursurile şcolii".

Oli: "La început eram în beznă"

Rădulescu a dezvăluit şi în ce a constat cursul ţinut de tehnicianul de 41 de ani. "Oli a rezolvat problemele de joc puse de participanţi şi le-a povestit din experienţa sa. Le-a spus că, având în vedere că la el trecerea de la cariera de jucător la cea de antrenor a fost bruscă, la început a simţit că e în beznă. S-a informat însă, în permanenţă, şi a avut şi norocul de a-l avea lângă el un conducător, pe Gino Iorgulescu, un om care a crezut în el, inclusiv în momentele grele", a mai spus "Riciu".

Prieten cu Ancelotti, Ferguson şi Ranieri

Deşi este tânăr pentru un antrenor, având 41 de ani, Cosmin Olăroiu are deja o carieră de 11 ani. Până să ajungă să le ţină cursuri colegilor săi mai tineri din România, Oli a urmărit şi a studiat antrenamentele conduse de nume mari precum Alex Ferguson, Carlo Ancelotti şi Claudio Ranieri cu care se află în relaţii strânse. De altfel, înainte de "dubla" Manchester United - Chelsea din sferturile Ligii Campionilor, Oli a spus: "Ambele echipe îmi plac foarte mult. Totuşi aş vrea să se califice Chelsea fiindcă sunt mai prieten cu Ancelotti decât cu <<Moşul>> (n.r. - Alex Ferguson)".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite