Alex Chipciu (FC Braşov): „Am avut parte de cel mai greu cantonament al carierei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul lui FC Braşov, Alexandru Chipciu,  unul dintre cei mai buni „stegari" în turul campionatului, are planuri mari pentru acest sezon.

Chipciu vrea să câştige Cupa României cu FC Braşov, să facă rapid pasul la echipa naţională, dar şi să confirme aşteptările coechipierilor, antrenorilor şi suporterilor braşoveni. „A fost cel mai lung şi cel mai greu cantonament pe care l-am făcut până acum.

Este greu să stai departe de familie atâtea zile, dar asta ne este meseria şi nu avem ce să facem. Încă nu sunt la capacitatea maximă, însă important este să fiu în formă maximă la jocul din prima etapă.

Este greu în această perioadă, pentru că toată lumea vrea să demonstreze antrenorului că merită să joace titular. Simt că aşteptările sunt foarte mari de la mine. Am mare încredere în mine şi nu vreau să dezamăgesc.

Nu cred că FC Braşov va retrograda. Jucăm acasă meciurile cu echipele contracandidate şi, la noi, la Braşov, se joacă fotbal şi putem tranşa soarta meciurilor decisive. Cred că orice jucător îşi doreşte în sinea lui să fie cel mai bun.

Braşovul m-a făcut fotbalist şi mi-a dat totul. Sunt de patru ani aici, mă simt braşovean şi chiar vreau să mă stabilesc în acest oraş. Nu mă gândesc acum la un transfer, însă, dacă va fi să plec, la un moment dat, vreau să revin cu fruntea sus la Braşov şi să nu fiu huiduit de fani
", a declarat Chipciu, pentru site-ul oficial al FC Braşov.

Mijlocaşul „galben-negrilor" crede că FC Braşov poate obţine măcar patru puncte în primele două meciuri din retur, cele cu „U" Cluj şi Steaua. „Avem un program greu în primele două etape. Cu „U" Cluj am dat două goluri şi două pase de gol în cele două meciuri din prima parte a sezonului.  

Se pare că sunt clienţii mei. Trebuie să câştigăm acest joc, pentru a merge cu un moral bun în Ghencea. Şase puncte în primele două meciuri ar reprezenta startul perfect, însă nici patru puncte nu ar fi deloc rău pentru noi.

În tur am marcat trei goluri în campionat, sper să marchez măcar patru goluri în partea a doua a sezonului
", a declarat Chipciu pentru site-ul oficial al FC Braşov.

Alex Chipciu despre...

Fotbalistul preferat: „Adrian Ilie mi-a plăcut cel mai mult. Ce goluri dădea...Era un fotbalist incredibil, cu execuţii de mare clasă".

Cel mai frumos gol: 
„Indiscutabil, cel marcat contra Rapidului.  Am simţit înaintea meciului că o să marchez. Dani Coman este prietenul meu şi nu are cum să fie supărat pe mine. Când era la Braşov mă încuraja în permanenţă atunci când îmi era greu şi eram aproape să cedez.

Îmi spunea mereu să fiu tare că o să ajung fotbalist. Şi nu numai el.  Şi Cătălin Munteanu, Măldărăşanu, Ilyes, Oros, Voicu, Nae Constantin  m-au susţinut tot timpul. Am avut multe lucruri de învăţat de la ei".

Echipa naţională:
„Este visul oricărui jucător să joace la echipa naţională. Trebuie să muncesc mai mult şi va veni şi rândul meu. În toamnă, când am fost la lotul de tineret, m-am accidentat şi a trebuit să merg la refacere la Mogoşoaia.

Am auzit pe cineva vorbind la bazin şi când m-am apropiat am văzut că era Cristi Chivu. M-am emoţionat şi am preferat să merg în cameră. Dacă Roman, Sburlea sau Antal au ajuns acolo, eu de ce nu aş visa? Sunt sigur că voi juca la naţională".

Antrenori preferaţi:
„Răzvan Lucescu şi Daniel Isăilă. De la Răzvan Lucescu am învăţat să stau în teren, să am mentalitate de învingător şi un lucru important: să fac şi faza defensivă.

Cred că am fost jucătorul cu care a discutat cel mai mult în particular. Apoi, Daniel Isăila este un antrenor deosebit, căruia o să îi fiu recunoscător toată viaţa. A avut mare încredere în mine şi practic el mi-a relansat cariera".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite