VIDEO Am bătut Turcia la Istanbul! Să vină Olanda!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turcia-România 0-1
Turcia-România 0-1

Golul lui Grozav din din finalul primei reprize a adus trei puncte de aur pentru naționala extraordinară a României. Clasamentul Grupei D

Update Reacții după meci

Victor Pițurcă: Am câștigat prima luptă din această dublă importantă, e o victorie mare și meritată. Am făcut un meci excepțional, puteam să mai marcăm, dar să și primim gol. Rămân cele trei puncte care vor conta foarte mult la final. Faza de apărare am făcut-o aproape perfect, iar contraatacurile au fost periculoase. Într-o oarecare măsură, am scos Turcia din lupta pentru calificare.

Gicu Grozav: Mă bucur foarte mult că am dat gol în Turcia, am luat o opțiune serioasă în privința calificării. Am dat pas pe Pintilii și am plecat în spatele fundașului. Portarul a greșit ieșind, dar pe mine m-a ajutat. E cel mai improtant moment al carierei mele. Trebuie să uităm deja meciul, să ne gândim la partida cu Olanda. Am o ușoară întindere, dar sper să fiu apt pentru jocul cu Olanda.

Gică Hagi: O victorie frumoasă. Încă mai sunt meciuri, se mai joacă, dar e bine că am luat punctele. Dacă reușim încă un meci mare cu Olanda, ne putem gândi la Brazilia.

Dorin Goian: Am jucat contra unei echipe foarte bune, au fotbaliști care joacă în marele campionate. Am tratat foarte serios acest meci, știam că trebuie să scoatem cel puțin un punct. Vor conta enorm cele trei puncte pentru că am reușit să lăsăm Turcia în spate. Șansele noastre au crescut. Și marți putem să facem o partidă bună contra Olandei.

Gabriel Torje: Am reușit ceea ce ne-am propus, să nu luăm gol, și chiar să câștigăm pe acest teren. Încă este devreme, mai sunt meciuri, ne gândim doar la jocul de marți. Aștept și cred că va fi o atmosferă senzațională la meciul cu Olanda.

Mircea Rednic: Îl felicit pe PIțurcă pentru că, sincer, nu mă așteptam să înceapă cu Grozav. Poate că el a avut mai multă încredere în acest jucător decât am avut eu sau suporterii Petrolului. Ce să zic, i-a ieșit, e la fel de nebun ca și mine, îi place să riște.

Rezultatele de ieri din Grupa D de calificare la Mondialul din 2014:

Turcia  - România 0-1

Olanda - Andorra 3-0

Estonia - Ungaria 0-1

Clasament.

1. Olanda 3    3    0    0   9-1       9

2. România  3   3    0   0   7-0    9

3. Ungaria  3   2   0   1   7-4       6

4. Turcia   3   1   0   2   3-3          3

5. Estonia  3  0 0   3    0-6           0

6. Andorra    3   0   0   3   0-12    0

Elevii lui Piţurcă au reuşit a treia victorie consecutivă în grupa D a preliminariilor CM 2014, Grozav reuşind să înscrie şi cu ajutorul portarului Volkan. Turcii au început partida mult mai bine şi după numai opt minute de joc, Tătăruşanu s-a remarcat parând excelent o lovitură de cap a lui Semith. Treptat, “tricolorii” au început să riposteze şi pe finalul primei reprize au puctat decisiv. Pintilii l-a lansat pe Grozav, Volkan a ieşit total greşit din poartă, iar jucătorul celor de la Petrolul a înscris în poarta goală. În repriza a doua, ne-am apărat foarte exact, iar Cociș, introdus în locul lui Grozav, a ratat o ocazie mare, trimițând mult peste poartă dintr-o poziție ideală.

Mutu a “cinat în iad”. Înaintea partidei, Adi Mutu, rezervă aseară, a postat pe contul său de twitter un mesaj de încurajare. “Plecarea la stadion!! Prepare for glory because tonight we dine in hell!!!”. În traducere: “Pregătiţi-vă pentru glorie fiindcă diseară cinăm în iad”, replica fiind din filmul “300”.

Bourceanu, lovituri din tribună. La începutul celei de a doua reprize, românii au beneficiat de o lovitură de colţ, dar în momentul în care se pregătea să execute, Bourceanu a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din tribune. Jucătorul şi-a revenit repede, arbitrul s-a consultat cu ceilalţi oficiali, crainicul i-a rugat pe fani să nu mai facă astfel de gesture, iar meciul a continuat.

Echipa Petrolului a făcut galerie la meci. Printre suporterii români aflaţi pe “Şukru Saracoglu” s-au aflat şi jucătorii de la Petrolul Ploieşti, aceştia sosind la meci după ce au disputat un amical contra celor de la Galatasaray, 2-0.

Turcii, fără cel mai bun marcator. Unii dintre cei mai importanţii oameni ai “ienicerilor”, Burat Yilmaz, cel mai bun marcator, şi Selcuk Inan au fost scoşi din lot după ce la antrenamentele dinaintea jocului au resimţit dureri. Primul a suferit o întindere şi un edem la şoldul stâng, iar al doilea are un edem la partea posterioară a coapsei stângi. S-a speculat totuși că Yilmaz a fost scos din lot după ce s-a bătut cu Volkan.

Rezumatul partidei de ieri:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite