Balaci despre Dinamo - Craiova: “Florin Costea sau Niculae pot decide meciul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Balaci a „bifat“ 17 derby-uri Dinamo - Craiova
Ilie Balaci a „bifat“ 17 derby-uri Dinamo - Craiova

Ilie Balaci, fost jucător al Craiovei şi al lui Dinamo, îşi doreşte ca oltenii să învingă în Ştefan cel Mare

Ilie Balaci e de părere că un meci Dinamo - Craiova nu mai înseamnă azi la fel ce însemna pe vremea lui. "Când jucam eu, Craiova şi Dinamo aveau echipe extraordinare, făceau mereu meciuri încinse. Azi, din păcate, ambele echipe se află în mare suferinţă", spune Balaci, acum antrenor la Al Kazma în Kuweit. Deşi a evoluat pentru ambele cluburi, "Prinţul" şi-ar dori ca derby-ul de sâmbătă să fie câştigat de olteni: "Ştiinţa este într-o situaţie delicată. Are nevoie de o victorie pentru moral, întrucât o aşteaptă un retur dificil. Cred însă că nu va avea pobleme cu retrogradarea, mai ales că s-a şi întărit în defensivă prin venirile lui Iliev şi Bălace. Ar fi bun un 1-0, cu un gol marcat de Florin Costea, însă nici un 4-4 ca în urmă cu câţiva ani nu ar fi rău!".
Fostul mare jucător le transmite jucătorilor antrenaţi de Mark Wotte să fie foarte atenţi la dinamovistul Marius Niculae, pe care îl consideră unul dintre buni atacanţi din Liga I. "Niculae e un vârf autentic. Are tehnică, forţă, controlează bine mingea cu ambele picioare, are joc de cap bun, dar şi experienţă. El sau Florin Costea au şanse mari să decidă soarta meciului Dinamo - Craiova", a precizat Balaci.

"Lung jr. are calităţi, dar nu are experienţă"

"Prinţul din Bănie" crede că Universitatea ar fi avut mai multe puncte în clasament dacă i-ar fi avut pe Bornescu şi Dănănae la ultimele meciuri din tur. "Fără ei Craiova a luat-o un pic la vale. Silviu Lung junior are calităţi foarte bune, dar el nu are experienţă. E bine să fie ajutat de colegi, mai ales acum cu Dinamo. Formaţia din Ştefan cel Mare nu ar trebui lăsată să se apropie prea mult de poarta lui", a spus fostul mare jucător al oltenilor.

E supărat că nu poate vedea derby-ul

Mutarea celui mai important meci al etapei de la Antena 1 la DigiSport l-a dezamăgit foarte tare pe Ilie Balaci. "Din păcate, nu voi putea să văd derby-ul. Am o antenă satelit care prinde toate canalele din lume, mai puţin Digi Sport-ul", a spus "Prinţul". Echipa lui, Al Kazma, se află pe locul patru în campionatul din Kuweit şi se pregăteşte să ia startul în Cupa Asiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite