Astăzi expiră termenul fixat de Argăseală. Unde sunt transferurile?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se încheie primul stagiu de pregătire al Stelei, termen fixat de preşedintele clubului pentru aducerea jucătorilor doriţi de antrenorul Mihai Stoichiţă. Roş-albaştrii nu au reuşit niciun transfer în perioada cantonamentului. După ce l-a ratat pe bulgarul Iovov, Steaua a renunţat şi la ruandezul Ouon pentru că patronul Gigi Becali nu vrea să plătească suma de transfer.

Steaua şi-a schimbat strategia de transferuri. Finanţatorul Gigi Becali nu mai ţinteşte jucători ieftini şi cu pretenţii salariale mici, ci doreşte ca echipa sa să ia titlul cu jucători liberi de contract. Fundaşul ruandez Edwin Ouon, cerut insistent de către antrenorul Mihai Stoichiţă nu va mai veni în Ghencea pentru că Becali nu este dispus să plătească suma de transfer de 700.000 de euro clubului AEL Limassol.

La plecarea în cantonamentul din Antalya, preşedintele stelist Valeriu Argăseală a anunţat că, până pe 26 ianuarie, antrenorul Stoichiţă va avea la dispoziţie lotul complet. „Avem nevoie de un atacant şi de un fundaş central. Termenul limită este sfârşitul primului stagiu de pregatire, adica 26 ianuarie, atunci când echipa se va întoarce din Antalya”, anunţa oficialul stelist în urmă cu nouă zile. Astăzi se încheie stagiul de pregătire şi singurul jucător care va semna un contract este mijlocaşul american Josh Tudela, care nu acoperă niciunul din cele două posturi cu probleme. Deşi Stoichiţă i-a dorit insistent pe atacantul bulgar Hristo Iovov şi pe fundaşul ruandez Edwin Ouon, niciunul din ei nu a ajuns în Ghencea.

Gigi Becali,  la mâna lui Borcea
În goană după jucători liberi de contract, Becali a surprins ieri, anunţând că este gata să se lase pe mâna preşedintelul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea. „De ce să dau 700.000-800.000 de euro pe un fundaş? Păi, mi-a zis Borcea că am înnebunit la cap şi mi-a promis că îmi găseşte el stoper valoros vară. Mi-a spus că sunt o grămadă de jucători liberi de contract corăra le pot da 100.000 de euro până în vară şi iau campionatul”, a declarat Becali la gsptv. Până când Steaua va reuşi să transfere vreun jucător, antrenorul Mihai Stoichiţă are motive de mulţumire după evoluţiile bulgarului Jivko Jelev şi ale americanului Josh Tudela în jocul-şcoală de ieri cu Şahtior Doneţk pierdut cu 0-1. Chiar şi Mircea Lucescu, antrenorul vicecampioanei Ucrainei, i-a spus lui Stoichiţă că echipa arată bine, dar mai are nevoie de doi jucători valoroşi pentru a ataca cu succes titlul de campioană.

Roş-albaştrii joacă astăzi cu Salzburg
Steaua are programată în acestă după-amiază, de la ora 17.00, un alt meci amical, în compania echipei austriece Red Bull Salzburg. Cele două echipe s-au mai întâlnit într-un amical în vara anului 2008, când austriecii i-au surclasat pe roş-albaştrii cu 3-0. Red Bull Salzburg este campioana Austriei şi a traversat o formă excelentă în Liga Europa unde a reuşit să câştige toate cele şase meciuri jucate în grupa G, Lazio Roma, Villarreal şi Levski Sofia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite