„Zizou“ de la Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După cinci etape, Karim Boutadjine are trei goluri în Liga I
După cinci etape, Karim Boutadjine are trei goluri în Liga I

Francezul de origine algeriană Karim Boutadjine a reuşit două execuţii remarcabile în meciul Pandurii - Oţelul, scor 3-2, şi a devenit noua senzaţie a Ligii I, fiind comparat la Târgu-Jiu cu Zidane.

Karim Boutadjine are 23 de ani şi până luni seara era doar unul dintre cei 152 de fotbalişti străini care activează în primul eşalon fotbalistic al României. Cu cele două goluri marcate în poarta Oţelului, Karim a ajuns însă o minivedetă a Ligii lui Mitică.

„Nu l-aţi remarcat voi, dar în prima etapă a mai dat un gol aproape la fel de frumos", a spus ieri antrenorul Petre Grigoraş, cel care l-a primit la echipă în această vară. „Mi l-a adus impresarul Lucian Marinescu în cantonamentul din Austria. Băiatul a stat în probe şi mi-a plăcut, chiar dacă era cam grăsuţ când a ajuns lanoi. N-a costat mult", a dezvăluit Grig.

Tehnicianul gorjenilor a remarcat de la început forţa şi precizia şuturilor lui Karim şi  afirmă că reuşitele lui nu au venit din întâmplare: „Exersează intens la antrenamente. El ştie că stângul este punctul lui forte şi de aceea insistă mult la acest capitol. Are însă şi alte calităţi, o să vedeţi că va mai creşte".

A fost coleg cu Boudjemaa

Boutadjine e născut în Franţa, într-o suburbie a Parisului,  dar are origini algeriene, la fel ca marele Zinedine Zidane, idolul său. Până să ajungă în România a jucat doar prin ligile inferioare, la Laval, Bayonne, Altforville, Noisy-le-Sec şi la echipa a doua a lui Evian. În 2010, Boutadjine a fost coleg de echipă cu Damien Boudjemaa, actualul fotbalist de la Petrolul fiind şi el tot francez cu origini algeriene.

Cei doi au jucat la Altforville, asigurând benzile laterale în linia mediană a formaţiei care evolua atunci în liga a IV-a franceză. De altfel, Boutadjine şi Boudjemaa sunt buni prieteni, Karim cerându-i sfatul petrolistului înainte de a semna cu Pandurii.    

Ivorianul Viera îl ajută să se integreze

Karim, poreclit de colegi Zizou, atât pentru execuţiile sale, cât şi pentru originile algeriene, a semnat cu Pandurii un contract valabil pe un sezon, cu posibilitatea prelungirii.

A fost adoptat repede de colectiv şi deja o rupe puţin pe româneşte. Când nu înţelege ceva apelează la căpitanul echipei, Ousmane Viera, care vorbeşte bine româneşte, dar ştie şi franceza. Translator  îi este şi Alexandru Grigoraş, fiul antrenorului, care cunoaşte şi el limba franceză. Colegii îl simpatizează pentru că e un tip deschis şi cuminte, fără aere occidentale.

„Pare conştient că de aici se poate lansa către un fotbal mai bun, poate chiar la el în ţară. Dacă rămâne serios, nu văd de ce n-ar ajunge pe viitor în campionatul Franţei", a concluzionat antrenorul Petre Grigoraş.

50 de mii de euro le-a plătit Pandurii impresarilor pentru aducerea lui Boutadjine.

"Goluri ca ale lui Karim nu prea am văzut în Liga I. Le putem socoti capodopere. Cred că primul e Leonardo da Vinci, iar cel de-al doilea Michelangelo, şi cu asta am spus tot."
Petre Grigoraş  antrenor Pandurii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite