De Zerbi a învăţat meserie de la Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Zerbi a crescut la juniorii Bresciei, dar a apucat să joace la prima echipă de abia la 28 de ani
De Zerbi a crescut la juniorii Bresciei, dar a apucat să joace la prima echipă de abia la 28 de ani

Refăcut după operaţia de pubalgie, italianul a debutat pentru echipa din Gruia în meciul câştigat cu Alba Iulia. Fostul atacant al lui Napoli, care nu mai jucase fotbal de un an de zile, speră să ajute echipa lui Mandorlini în ultimele etape de campionat să cucerească al doilea titlu din istorie.

Roberto, cine te-a convins să vii în România?
Am avut o discuţie cu Mister Mandorlini în iarnă şi el mi-a spus lucruri bune despre fotbalul din România. Apoi, când auzi despre o echipă care se luptă pentru titlu, iar tu ca jucător ai ocazia să joci în Liga Campionilor, nu este greu să accepţi. Cu româna nu m-am obişnuit încă, dar fac tot posibilul să o învăţ cât mai bine.

Bucuros că ai revenit pe teren?
Da foarte. Nu mai jucasem de la 4 aprilie 2009, când eram la Avellino. Am suferit mult din cauza pubalgiei, am făcut tratament timp de un an de zile, iar de două luni mă antrenez normal.

Cum ţi se pare campionatul românesc?
Este un campionat bun, iar din ce am văzut până acum, se pune multă bază pe pregătirea fizică. Este divers de cel italian, unde ţi se cere să joci în viteză şi cu multe pase în adăncime.

Ce ştiai despre România până să fii contactat de Mandorlini?
Sincer, câte ceva despre fotbal, românii din Italia, fete frumoase, şi că Monica, logodnica fratelui meu, Rocco, este din Bucureşti. Am rămas surprins plăcut de ceea ce am văzut la Cluj, lumea este destul de civilizată, primitoare. Îmi este puţin greu departe de familie, dar colegii mă ajută să mă adaptez.

Eşti împrumutat până în vară, vei mai continua la Cluj?
Sunt jucătorul lui Napoli până în 2011, iar dacă ambele părţi vor fi de acord ca eu să rămân la Cluj, nu am nicio problemă.

Apropo de Napoli, ai avut evoluţii bune la ei doar în Serie B...
Am plecat de la Napoli după ce am promovat în 2006, pentru a juca la Brescia. Am făcut o alegere cu inima. Era visul meu să joc pentru echipa oraşului în care am crescut, iar atunci eram dorit.

Ce jucător român este mai apreciat în Italia, Mutu sau Chivu?
Pentru mine, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile este Hagi. Când eram mic mergeam des la antrenamentele Bresciei, iar de la meciurile oficiale când jucau Hagi, Răducioiu sau Sabău, nu lipseam niciodată. Eram copil de mingi. Pentru Mutu îmi pare rău, el este un campion, iar Fiorentina suferă fără el.

Inedit despre De Zerbi:
- este căsătorit şi are doi copii - un băiat de 4 ani şi o fată de 6 ani
- A promovat în Serie A cu trei echipe diferite - Foggia, Catania şi Napoli
- Poate juca şi ca vârf împins şi ca al doilea vârf
- fratele său Rocco (33 de ani) a evoluat ca portar până de curând
- Va primi 10.000 de euro la fiecare meci jucat pentru CFR până în vară

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite