Zece pentru Săpunaru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul român şi-a adăugat un nou titlu de campion cu FC Porto, cucerind deja 10 trofee cu echipa lusitană în doar patru sezoane.

Fiesta pe Dragao a venit mai repede decât preconizau fanii alb-albaştrilor. Remiza Benficăi pe terenul lui Rio Ave a făcut-o campioană pe Porto cu două etape înainte de finiş. Vestea i-a scos în stradă instantaneu pe fanii lui Porto, după care petrecerea s-a mutat pe Estadio do Dragao, unde jucătorii au cântat alături de suporteri. Cu Săpunaru printre cei mai „vocali" jucători, „dragonii" au celebrat al doilea titlu consecutiv şi al 26-lea din istorie. Medaliile şi trofeul vor ajunge duminică pe stadionul alb-albaştrilor, când Porto va întâlni o altă rivală, pe Sporting Lisabona, în penultima etapă.

În iarnă era „exilat"

Pentru Cristi Săpunaru, sezonul actual nu a fost numai lapte şi miere. Accidentat în noiembrie, fundaşul dreapta român a fost apoi ignorat preţ de trei luni de antrenorul Vitor Pereira. „Cine răspunde exigenţelor mele la antrenamente şi la jocuri face parte din lot. Cine nu, rămâne afară. Regula e valabilă şi pentru Săpunaru", afirma tehnicianul lusitan în ianuarie. A fost perioada în care zvonurile unui transfer al românului prindeau tot mai mult contur, Beşiktaş, Lazio sau un nou împrumut la Rapid fiind variantele cele mai des pronunţate.

Cum nicio astfel de opţiune nu s-a concretizat, lui Săpunaru nu i-a rămas decât să tacă, să înghită şi să meargă mai departe mai responsabil şi mai implicat la antrenamente. Schimbarea de comportament l-a readus în atenţia lui Pereira, care a admis la sfârştul lui februarie că Săpunaru „este disponibil, se pregăteşte bine şi face parte din planurile echipei". Fundaşul a devenit stăpân pe flancul drept în returul sezonului, aducându-şi partea sa de contribuţie la traiectoria ascendentă a „dragonilor" din 2012. Omul decisiv pentru Porto a rămas brazilianul Hulk, marcator a 14 goluri, în vreme ce fostul jucător al CFR-ului, Alvaro Pereira, a fost de neînlocuit în banda stângă.

2
români mai pot cuceri campionatul în Europa. Pantilimon (Manchester City a jucat aseară meci decisiv cu United) şi Raţ cu Şahtior.

10 trofee a cucerit Săpunaru cu Porto: Liga Europa, 3 campionate ale Portugaliei, 3 Cupe ale Portugaliei, 3 Supercupe ale Portugaliei.

500 de mii de euro este salariul anual la FC Porto al fundaşului român, al cărui contract expiră pe 30 iunie 2013.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite