Zăpada i-a băgat la cheltuială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe echipe româneşti şi-au prelungit cantonamentele în străinătate din cauza amânării returului cu o săptămână.

Toate cele 18 echipe din Liga I îşi programaseră revenirea din cantonamentele de iarnă, făcute în ţări mai calde, pentru începutul acestei săptămâni, în ideea că în weekend vor avea meci în campionat. Vremea rea, care a făcut impracticabile atât terenurile de antrenament, cât şi cele de joc, i-a determinat pe conducătorii fotbalului românesc, la dorinţa şi cu acordul cluburilor, să amâne în Comitetul Executiv de azi cu o săptămână reluarea Ligii I.

Acest lucru a dat peste cap programul antrenorilor, care au încercat să se reorganizeze din mers. Astfel, rămânând mai bine de două săptămâni până la primul joc din Liga I, timp în care nu există posibilităţi de antrenament nicăieri în ţară, 13 echipe din cele 18 şi-au prelungit sejururile în Antalya, sau unele, care reveniseră în ţară, au plecat din nou în Turcia.

Mioveni, Sibiu şi Chiajna n-au avut bani

În această situaţie se află Rapid, care trebuia să revină în ţară azi, dar care o va face abia pe 23 februarie, Dinamo, care revenise la Bucureşti, dar ieri a plecat în Antalya pentru încă opt zile, sau CFR, care se va întoarce la Cluj abia luni. Sigur, acest lucru a implicat şi găsirea unor noi adversari pentru amicale, având în vedere că nicio echipă nu poate rămâne până pe 2 martie doar cu antrenamente. Sejururile şi unele partide de pregătire costă bani serioşi, în jur de câteva zeci de mii de euro.

Interesant este că toate cele 13 echipe în cauză au ales ca destinaţie Antalya. Au fost şi formaţii care au rămas în ţară din diferite motive. Steaua pentru că avea meci cu Twente, în Liga Europa, Astra pentru că Ioan Neculaie s-a zgârcit, iar Mioveni, Voinţa Sibiu şi Chiajna, pentru că pur şi simplu n-au mai avut bani.

Echipe rămase în ţară

Steaua
Astra
Mioveni
Voinţa
Concordia
Chiajna

Cât mai stau echipele din Liga I în Antalya

Echipa    perioada

Gaz Metan    +10 zile
Ceahlăul    +10 zile
„U" Cluj    +9 zile
Sportul    +9 zile
Dinamo    +8 zile
Oţelul    +8 zile
Pandurii    +8 zile
CFR Cluj    +7 zile
Petrolul    +7 zile
FCM Tg. Mureş    +7 zile
Vaslui        +7 zile
Rapid        +6 zile
FC Braşov    +6 zile

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite