Wesley l-a egalat pe Demollari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley a marcat 4 goluri în acest sezon de Liga 1
Wesley a marcat 4 goluri în acest sezon de Liga 1

„Dubla" cu Voinţa Sibiu reuşită de brazilianul Vasluiului, Wesley Lopes, a însemnat şi egalarea unui record vechi de 16 ani.

În perioada 1991 - 1995, Dinamo l-a avut în prima echipă pe albanezul Demollari, cel care a deţinut până acum recordul de goluri marcate în Liga 1 de un străin, cu 36 de reuşite. „Nu e rău, bravo! Şi eu am dat acelaşi număr de goluri şi pot să vină şi alţii din urmă, cu cât mai mulţi cu atât mai bine. Dar eu am ceva în plus faţă de Wesley, am câştigat şi titlul cu Dinamo", a spus ieri Demollari pentru „Adevărul". Brazilianul are însă şi el un avantaj: a reuşit să înscrie de 36 de ori în doar 86 de partide, spre deosebire de cele 99 de meciuri ale fostului dinamovist.

Niciun golgheter străin

Deşi Demollari a fost golgheterul lui Dinamo la începutul anilor '90, albanezul nu a reuşit să câştige niciun titlu de golgheter al României. Cea mai bună performanţă a lui Demollari a fost de 18 goluri în 1991/1992, cu care a încheiat pe locul doi. De altfel, niciun străin nu s-a impus în clasamentul marcatorilor din Liga I. Cel mai aproape a mai fost grecul Kapetanos, care, pe când evolua la Steaua, a înscris 15 goluri, cu unul mai puţin ca Andrei Cristea de la Dinamo.

Top golgheteri străini

1-2   Wesley (Brazilia) 36
Demollari (Albania) 36
3-4     Kapetanos (Grecia) 28
Njock (Camerun) 28
5     Temwanjera 27
(Zimbabwe)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite