Wesley i-a pus cu botul pe labe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilianul Vasluiului a făcut ce a vrut cu apărarea „câinilor“: a ajuns deseori la finalizare, a marcat un gol şi a contribuit decisiv la victoria galben-verzilor, scor 2-0. Roş-albii au ajuns la a şaptea înfrângere din acest campionat şi şi-au luat definitiv gândul de la titlu.

Dinamo se înhamă la fiecare două etape la o muncă de Sisif. Tocmai când credea că s-a apropiat cu un pas de podium, formaţia din „Ştefan cel Mare" a făcut doi paşi înapoi de la obiectivul propus. La Vaslui, „câinii" au ţintit victoria pentru a ataca poziţia a treia a podiumului, ocupată chiar de trupa lui Porumboiu. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Dinamo a suferit foarte mult în prima repriză. Nu că Vasluiul ar fi jucat cine ştie ce fotbal, dar Hizo a ştiut ce tactică să adopte. Nu au păcălit „câinii" un „Dulău". Antrenorul galben-verzilor i-a lăsat pe oaspeţi să aibă mai mult mingea, mergând şi puţin la risc. A fost însă inspirat. Dinamoviştii n-au ştiut ce să facă cu balonul, atunci când l-au avut, iar Alexe a pierdut puţinele mingi utile ale roş-albilor. Ocaziile, în schimb, au fost la poarta lui Naumovski. Nu multe, dar clare. În primele minute, Wesley a trimis puţin pe lângă buturile roş-albilor, din poziţie ideală.

Acelaşi brazilian s-a revanşat mai târziu, când Kone l-a pierdut din marcaj, deschizând scorul dintr-un careu aglomerat. Totuşi, „câinii" ar fi putut să intre cu un egal la pauză, dar Torje şi-a bătut joc de fază, într-o poziţie de unu la unu cu Kuciak. Dacă odihna i-a deconcentrat pe dinamovişti, pe vasluieni i-a băgat şi mai tare în priză. Gazdele au mai băgat-o o dată în aţe, prin Cânu, iar „câinii" au terminat prin a lătra în gol. Dinamo a încheiat definitiv socotelile cu titlul în acest sezon, iar singurul obiectiv realist rămâne calificarea în Liga Europa, fie prin câştigarea Cupei, fie printr-o clasare între primele cinci.

FC Vaslui: Kuciak - Gencev, Papp, Cânu, Milanov - Gheorghiu (Milisavljevici 67), R. Costin, Wesley (Farkaş 46), Sânmărtean - Adailton, Bello (Pouga 87). Antrenor: Viorel Hizo
Dinamo: Naumovski - Rubio, Moţi, Găman, Diabate - Torje, Kone (C. Munteanu 81), Pătraşcu, Alexe - Dănciulescu (Bakaj 69), L. Ganea (Ţucudean 53).
Antrenor: Ioan Andone
Goluri: Wesley 24, Cânu 48
Stadion „Municipal": 3.000
Arbitru: Robert Dumitru

Andone: „La Vaslui e Piatra Neamţ doi!"

Conferinţa de presă a lui Andone a fost dedicată brigăzii conduse de Robert Dumitru şi în special asistentului Octavian Şovre. „La Vaslui e al doilea Piatra Neamţ! A fost un meci cu multe greşeli de arbitraj. La primul gol a fost fault şi ofsaid! Apoi, Cânu a făcut henţ şi trebuia eliminat la golul doi. Mă aşteptam la acest rezultat, nu vreau să spun motivele ca să nu fiu suspendat", a tunat „Fălcosul". „Preşedintele CCA, Vasile Avram, a fost la meci şi are cine să analizeze arbitrajul. Şi Abrudan a fost observator şi mă bucur! Păi, pe partea lui Şovre au fost nu ştiu câte henţuri... mulţi nu ar trebui să mai fie în arbitraj", a continuat Ando.

Porumboiu l-a făcut praf

După discursul antrenorului dinamovist a pornit o „furtună" din partea patronului celor de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu. „Nu ştiu ce e în capul lui Andone când spune că aici e al doilea Piatra Neamţ. Nu a fost vreo fază litigioasă în care noi să fim avantajaţi. Vântul puternic i-a tulburat mintea. Andone e un tâmpit, un antrenor coborât de pe cămilă căruia i-au cumpărat alţii titlurile şi vine acum Măria Sa Antrenorul să ne dea nouă lecţii", a declarat Porumboiu. „A spus că tuşierul Şovre ne-a ajutat?! Doamne fereşte!

Am fost supărat pe el, cred că-i mai trebuia tricoul lui Dinamo, atât. A dat nu ştiu câte ofsaiduri", a continuat finanţatorul moldovenilor. „Nu am fost avantajaţi deloc. Pot să spun asta, că am fost arbitru, nu păpuşar, şi nici Andone cu neamurile lui nu pot să-mi pună ceva în cârcă în cariera mea de arbitru. Trebuia să ne dăm la o parte ca să fie Andone mulţumit? El ar trebui să antreneze echipa, nu să critice arbitrajul. Jocul dinamoviştilor nu ne-a surprins cu nimic, că au evoluat bătrâneşte", a încheiat Porumboiu.

"Andone e un tâmpit! Vântul puternic i-a tulburat mintea. Nu a fost vreo fază litigioasă în care noi să fim avantajaţi. ''
Adrian Porumboiu
patron FC Vaslui

Badea i-a dat peste nas lui Ando

Preşedintele dinamovist, Nicolae Badea, a fost prezent la meciul de la Vaslui şi, chiar dacă Andone a căutat scuze pentru prestaţia echipei, acuzând arbitrajul, Badea a fost de altă părere. „Am avut o evoluţie foarte slabă în acest meci şi sunt puţine lucruri de spus. Trebuie să acceptăm rezultatul", a punctat oficialul roş-albilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite