Weldon, concurent pentru Kapetanos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de prestaţiile grecului, clujenii l-au adus pe Weldon Santos de Andrade şi, dacă nu vor apărea complicaţii, brazilianul fost la Benfica va parafa un angajament pe doi ani cu echipa din Gruia. Două luni au durat negocierile între CFR şi Benfica pentru brazilian. Portughezii le-au cerut clujenilor 200.000 de euro pentru a-l lăsa să plece, deşi îi expirase contractul cu „vulturii“.

În cele din urmă, cluburile au ajuns la un acord şi fotbalistul brazilian a venit la Cluj, dar spune că nu a semnat niciun contract, declaraţia sa fiind în contradicţie cu spusele preşedintelui lui Iuliu Mureşan.

„Contractul său e înregistrat la LPF. Mă bucur că am putut să-l achiziţionăm, e un atacant pe care l-am dorit foarte mult. E posibil să mai vină un jucător, dar nu este obligatoriu", a spus, luni, preşedintele celor de la CFR.

În schimb, jucătorul a dezvăluit că mai are de pus la punct unele detalii: „N-am semnat contractul. Mai trebuie să mă întâlnesc cu preşedintele, pentru că mai sunt nişte chestii de discutat. Dacă ne vom înţelege, semnez pe doi ani", a spus fotbalistul pentru „Adevărul". El a explicat de ce a ales să joace la CFR: „Mă avantajează faptul că sunt mulţi brazilieni şi portughezi în echipă, mă voi acomoda mai repede. Vorbisem înainte cu Bastos, e amicul meu, mi-a spus lucruri frumoase despre CFR".

Weldon va fi un concurent puternic pentru Kapetanos, grecul care încă n-a dat satisfacţie la CFR, fiind mai mult accidentat. De altfel, fostul stelist a apărut doar în două partide sub tricoul ceferiştilor, fără a marca vreun gol.

Cinci goluri şi un titlu cu Benfica

Weldon a debutat la Santos în 2000, unde în două sezoane a bifat 11 meciuri, marcând un singur gol. Apoi, a jucat la formaţii precum Sport Recife, Ponte Pretta, Al- Nassr sau Cruzeiro.

A ajuns în Europa în 2006, când Sochaux a obţinut sub formă de împrumut serviciile sale pentru turul campionatului, în partea a doua jucând la Troyes. Apoi a mai evoluat la Belenenses şi din nou la Sport Recife, pentru ca în 2009 să fie cumpărat de Benfica, formaţie pentru care a jucat 16 meciuri şi a înscris de cinci ori. Anul trecut a câştigat campionatul cu lusitanii.

"N-am auzit nici de Hagi şi nici de Mutu, dar sper să aud mai multe despre ei cât timp voi sta în România."
Weldon Andrade
atacant

Achiziţiile verii la CFR

Renan Garcia (24 de ani) - brazilian. Mijlocaş central, liber de contract de la Beira Mar (Portugalia). Primă de instalare: 150.000 de euro. Salariu: 220.000 de euro pe sezon.

Jose Lionn Barbosa (22 de ani) - brazilian. Fundaş dreapta venit de la Victoria Guimaraes (Portugalia). Preţ de transfer: 100.000 de euro. Salariu: 150.000 de euro pe sezon.

Modou Sougou (26 de ani) - senegalez. Mijlocaş dreapta sau stânga venit liber de contract de la Academica Coimbra (Portugalia). Primă de instalare: 150.000 de euro. Salariu: 180.000 de euro pe sezon.

Paulinho „Camora" (24 de ani) - portughez. Fundaş stânga venit liber. Salariu: 150.000 de euro pe sezon.

Ronny Carlos da Silva (28 de ani) - brazilian. Atacant venit liber de contract de la Guangdong Sunray (China). Salariu: 160.000 de euro pe sezon.

Weldon Andrade (31 de ani) - brazilian. Atacant venit liber de contract de la Benfica (Portugalia). Primă de instalare: 150.000 de euro. Salariu: 200.000 de euro pe sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite