Ion Crăciunescu: „Vreau ca CCA să se autofinanţeze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Crăciunescu, noul şef al arbitrilor, spune că principalul său obiectiv e să câştige independenţa financiară a Comisiei.

Ion Crăciunescu a bătut ieri palma cu Mircea Sandu, iar la Comitetul Executiv din 13 octombrie va deveni şi în acte preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. Prima şi principala grijă a noului preşedinte al CCA este aceea de a face rost de cât mai mulţi bani pentru forul pe care îl conduce. Crăciunescu are nevoie de un buget mare la CCA pentru că intenţionează să mărească baremurile arbitrilor până la Liga a III-a, pentru ca aceştia să fie mulţumiţi de cât câştigă şi să nu mai fie tentaţi să primească bani din alte surse.

Un alt obiectiv este acela de a conduce o comisie autonomă, care să nu mai răspundă în faţa şefilor de cluburi şi a lui Mircea Sandu. Pentru asta, noul şef al CCA intenţionează ca, pe viitor, forul arbitrilor să se autofinanţeze.  Iar acest lucru se poate doar prin atragerea unor sponsori puternici, aşa cum, în mandatul precedent, reuşise să atragă un contract de sponsorizare pentru arbitri cu berea „Burger".

„În mare parte am acceptat preşedinţia CCA. Aceasta va fi o comisie autonomă din toate punctele de vedere. Vom fi legaţi de FRF numai prin Comisia de Fotbal Internaţional şi fondurile pe care le vom primi. Mircea Sandu mi-a promis că în 2012 suma pentru CCA va fi de 500.000 de euro şi sperăm să obţinem şi 86.000 din drepturile TV de la LPF. Intenţionăm să obţinem fonduri pentru toate eşaloanele. Am cerut un buget pentru arbitri la Divizia C de 160.000 de euro, iar Federaţia ne va da 80.000 de euro", a spus Crăciunescu.

Rămâne şi la Digi Sport

Crăciunescu este în prezent colaborator la Digi Sport, acolo unde este invitat permanent într-o emisiune care analizează prestaţiile arbitrilor de după fiecare etapă. Pentru cele trei emisiuni pe săptămână, fostul mare arbitru primeşte aproximativ 3.500 de euro lunar.

„Nu voi renunţa la emisiunea de la Digi Sport după ce voi deveni şef la CCA, voi fi la fel ca Şandor Puhl în Ungaria (n.r. - fostul arbitru maghiar e colaborator al unei televiziuni de sport din Ungaria), a dezvăluit Crăciunescu pentru „Adevărul".

Huzu, cooptat în noul staff

Ion Crăciunescu îşi va aduce la CCA unii dintre colaboratorii săi mai vechi, iar sibianul Aron Huzu este primul pe listă. Huzu a confirmat pentru „Adevărul" că a avut o discuţie cu Crăciunescu, iar un alt personaj care este de aşteptat să fie cooptat în noua conducere este fostul tuşier Dan Lăzărescu.

Face arbitri semiprofesionişti

Ion Crăciunescu mai are în vedere un proiect ambiţios pentru mandatul său, şi anume formarea arbitrilor semiprofesionişti. Aceşti arbitri sunt întâlniţi în Italia, au ca principal venit arbitrajul, iar o eventuală slujbă este adiacentă. În acest moment, în România, lucrurile stau exact invers. Majoritatea arbitrilor au un venit principal din alte surse, iar arbitrajul, la sfârşit de săptămână, este doar un bonus şi un hobby.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite