Biserică monument istoric mistuită de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica din satul Odăile, veche de 600 de ani, declarată monument istoric, s-a făcut scrum noaptea trecută din cauza unui scurt-circuit. Pompierii din sat şi oamenii s-au chinuit mai bine de şase ore să stingă flăcările dar nu au reuşit să mai salveze nimic din lăcaşul de cult.

Cel care a văzut flăcările şi a alertat oamenii a fost paznicul de la primăria Odăile. A mers să vadă ce se întâmplă iar când a descuiat şi a deschis uşa bisericii au iesit flăcările pe uşă.

Bărbatul a sunat la pompieri şi a alertat tot satul care a sărit cu găleţi şi tot ce au avut la îndemână. Şi intervenţia pompierilor a fost promptă dar cu toate acestea biserica a ars în totalitate şi nu a putut fi salvat nimic din ea.

"Am sărit toţi cu ce am putut dar nu am avut nicio şansă în faţa flăcărilor. Am luptat ore întregi cu flăcările dar nu am putut să salvăm nimic. Suntem terminaţi, nu mai avem nici sărbători nici nimic", ne-a declarat Mihaiu Făgăraş, viceprimarul primăriei Odăile.

Pagubele nu au fost încă estimate dar preotul din sat spune că au ars obiecte de cult, veşminte bisericeşti, picturi de patrimoniu, biblioteca şi arhiva parohială.

Biserica "Sf. Gheorghe" din Odăile este veche de peste 600 de ani era construită din lemn şi a fost declarată monument istoric. Pompierii spun că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit electric în tabloul electric.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite