Vlad Chiricheş, fotbalistul care a spus NU Stelei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional de tineret al Pandurilor a demontat zicala că „Steaua nu se refuză“. N-a vrut să semneze cu roş-albaştrii şi a fost catalogat drept „fraier“ de Gigi Becali. Latifundiarul ar fi dorit să le plătească gorjenilor datoria către Dinamo, în valoare de 480.000 de euro, urmând ca în schimbul banilor să-i primească pe Vlad Chiricheş şi pe Ciprian Brata.

Patronul Stelei a declarat, ieri, că a renunţat definitiv la transferul fundaşului de 21 de ani de la Pandurii Târgu-Jiu, Vlad Chiricheş. „Băiatul ăsta a fost fraier şi n-a semnat, nu mă mai interesează, a fost ceva de moment. O să rămână toată viaţa la «Lignitul» Oltenia", a spus Becali în zeflemea. Formaţia din Ghencea şi-a manifestat interesul pentru Chiricheş în momentul în care gorjenii aveau nevoie disperată de bani pentru a-şi achita datoria de 480.000 de euro către Dinamo în „cazul Ilie Iordache".

Văzând că cei de la Pandurii sunt ameninţaţi cu a doua neprogramare consecutivă şi implicit retrogradarea, Gigi Becali s-a oferit să plătească datoria formaţiei lui Marin Condescu. Condiţia? Să-i primească în schimbul banilor pe Vlad Chiricheş şi Ciprian Brata. Afacerea a căzut însă întrucât gorjenii şi-au achitat singuri restanţa, fără a fi nevoie de intervenţia patronului roş-albaştrilor.

„Nu sunt disperat. Am tot viitorul în faţă"

Chiar şi aşa, Steaua a continuat discuţiile pentru achiziţionarea lui Chiricheş. Dacă Marin Condescu a fost de acord cu vânzarea fotbalistului la finalul actualului sezon, în schimb, Gigi Becali s-a lovit de refuzul jucătorului de a merge în Ghencea! Contactat, ieri, de „Adevărul", Vlad Chiricheş ne-a declarat că nu regretă nici la ora actuală decizia pe care a luat-o.

„Momentan, gândul îmi stă doar la Pandurii, nu sunt disperat să mă transfer la o altă echipă. Oricum, sunt sigur că voi mai avea destule oferte, pentru că am tot viitorul în faţă. Domnul Gigi Becali nu dorea să-l transfere pe fotbalistul Chiricheş, ci m-a vrut ca pe o garanţie, iar mie nu mi-a plăcut această situaţie! N-aş vrea să fiu înţeles greşit, n-am nimic cu Steaua, ba chiar consider că e cel mai important club din România.  Aş semna în câteva secunde un contract cu această formaţie, dacă interesul pentru mine ar fi unul real. Dacă domnul Becali a spus că nu mă mai vrea, atunci asta e situaţia!", ne-a declarat stoperul.

Precedentul Sânmărtean

Vlad Chiricheş nu e primul fotbalist care-l refuză pe Gigi Becali. În urmă cu un an şi jumătate, roş-albaştrii au vrut să-l înregimenteze pe Lucian Sânmărtean, însă mijlocaşul a refuzat categoric să vină pentru un salariu de numai 10.000 de euro pe lună! „Am ajuns la o vârstă, nu-mi permit să mă arunc cu capul înainte, fără să mă gândesc la viitorul meu şi al familiei", a afirmat Sânmărtean, care a ajuns până la urmă la FC Vaslui.

Cine este Vlad Chiricheş

- E născut la Bacău, dar a început fotbalul la Ardealul Cluj.
- La 17 ani a ajuns la Benfica, unde s-a antrenat sub comanda lui José Antonio Camacho şi a fost coechipier cu Rui Costa şi cu Nuno Gomes.
- O accidentare l-a trimis însă înapoi în România, fiind preluat de Internaţional Curtea de Argeş, iar ulterior de către Pandurii.
- A fost component al lotului U-21 al României.

Urziceni atacă în Ghencea cu stelişti

Roş-albaştrii joacă, astăzi, cu Unirea Urziceni, echipă care i-a bătut cu 1-0 în tur, având în componenţă cinci fotbalişti împrumutaţi de la Steaua II: Valeriu Lupu, Apostol Muzac, Alin Toşca, Robert Văduva şi Marius Bîtfoi! Pentru a nu păţi la fel şi în retur, Gigi Becali le-a cerut în iarnă conducătorilor Unirii să nu mai utilizeze fotbaliştii Stelei în confruntarea din etapa a 24-a.

Astfel, numai după un „gentelmen's agreement" cu patronul ialomiţenilor, Dumitru Bucşaru, latifundiarul a acceptat să dea şi pentru retur cinci jucători Unirii, sub forma de împrumut: Alin Toşca, Valeriu Lupu, Mihai Onicaş (foto, în verde), Bogdan Mustaţă şi Apostol Muzac. Acordul verbal între Becali şi Bucşaru a fost ca niciunul dintre aceşti fotbalişti să nu intre pe teren, diseară, contra Stelei.

Ialomiţenii nu par să mai ţină însă şi acum cont de această înţelegere. „Nu există nicio clauză contractuală care să ne interzică să folosim jucătorii împrumutaţi de la Steaua în meciul din Ghencea", ne-a explicat Felix Grigore, managerul general al Unirii.

"Nu mai sunt prost! Bucşaru să joace cu puşti de 15 ani, să-i dau 72-0! Nu mai accept să bată iar Steaua pe Steaua.''
Gigi Becali
patron Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite