EXCLUSIV ADEVĂRUL / Virgil Dumitru preia 30% din Rapid!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Dumitru  va deveni partener  cu George Copos la Rapid
Virgil Dumitru va deveni partener cu George Copos la Rapid

Afaceristul va primi acţiuni la club în schimbul celor 3 milioane de euro investite până acum.

Virgil Dumitru, cel care va deveni noul acţionar de la Rapid, este un personaj care a stat în umbră până acum, deşi este legat sentimental şi financiar de clubul din Giuleşti de multă vreme. Simpatizant dintotdeauna al feroviarilor, omul de afaceri piteştean, în vârstă de 55 de ani, a devenit membru în Consiliul de Administraţie al clubului în iarna anului trecut.

Din această postură, a împrumutat de multe ori Rapidul, mai ales atunci când Copos nu dispunea de bani cash pentru salarii sau transferuri de jucători. Surse din cadrul clubului au dezvăluit că totalul acestor sume se ridică la aproximativ trei milioane de euro, dintre care 500.000 de euro plătiţi în urmă cu doar câteva zile pe restanţele către Pancu şi compania.

Va asigura bugetul în retur

Realizând că a ajuns deja la o sumă care nu mai poate fi considerată mărunţiş şi temându-se să nu rămână cu banii pierduţi, Virgil Dumitru a început să-l strângă cu uşa pe Copos. Ideea era clară: fie îi returna banii investiţi, fie îi va da în locul lor un pachet de acţiuni direct proporţional cu investiţia făcută. Cum trei milioane de euro cash de dat înapoi, George Copos nu poate scoate sub nicio formă, a rămas a doua variantă.

„S-a semnat deja un precontract, iar la iarnă, când domnul Virgil Dumitru îşi va asuma asigurarea bugetului Rapidului pentru retur, se va încheia tranzacţia. Este vorba despre un procentaj între 25% şi 30%", ne-a dezvăluit o sursă din anturajul afaceristului.

Vrea să cumpere tot Rapidul pe viitor

Aceste procente îl vor transfera pe Virgil Dumitru în acţionar minoritar al clubului, dar destul de consistent totuşi şi care îi permite să tatoneze pe viitor preluarea unui pachet majoritar. De fapt, Virgil Dumitru asta şi doreşte, să preia, la un moment dat, Rapidul de la George Copos.

Are o avere de 30 de milioane de euro

Virgil Dumitru, prieten vechi cu George Copos, are mai multe afaceri cu patronul Rapidului şi e cotat în Topul Forbes cu o avere de 30 de milioane de euro. Noul acţionar al giuleştenilor deţine compania Comesad Piteşti, în domeniul construcţiilor, plus alte firme cu obiect de activitate în petrol, imobiliare şi turism, prin lanţul Ramada.

E mai abil decât Fathi Taher

Strategia lui Virgil Dumitru este una abilă şi oferă un exemplu de ce trebuia să facă şi Fathi Taher în 2008, când a investit opt milioane de euro în Rapid şi a rămas cu buza umflată. Iordanianul n-a pus atunci condiţia transformării banilor în acţiuni, ci a oferit această sumă drept simplă sponsorizare. La final, când Taher şi Copos s-au certat, patronul n-a mai putut fi forţat legal să restituie banii şi nici n-a pierdut din puterea la club.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite