Vidanov, soluţie de compromis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce pe Iliev l-au ratat din motive financiare, giuleştenii s-au orientat spre o variantă mai ieftină şi au bătut palma cu un alt apărător bulgar, în vârstă de 23 de ani. Pavel Vidanov a fost împrumutat gratis de Rapid până în vară, cu opţiune de cumpărare pentru 200.000 de euro. El va câştiga 50.000 de euro până la finalul campionatului.

Giuleştenii au rămas în doar trei fundaşi centrali, după ce în această iarnă i-au pierdut pe Ştefan Mardare şi pe Ricardo Fernandes, doi fotbalişti care nu s-au ridicat la nivelul echipei. Marius Şumudică i-a vrut apoi pe Mladen şi pe Iliev, însă primul nu a fost cedat sub formă de împrumut de AS Roma pentru un an şi jumătate, cât ar fi vrut Rapid, iar celălalt a solicitat prea mulţi bani, 250.000 de euro pe an drept salariu.

Marius Şumudică şi Dinu Gheorghe s-au reorientat repede şi au bătut palma cu Pavel Vidanov, după două zile de negocieri. Acesta este un fost internaţional bulgar şi va fi împrumutat gratis, de la ŢSKA Sofia, până în vară. Atunci, dacă părţile sunt mulţumite, apărătorul poate fi transferat definitiv contra sumei de 200.000 de euro. Până la finalul actualului campionat, Vidanov va încasa 50.000 de euro. El poate evolua atât ca fundaş central, cât şi pe flancul drept. Jurnaliştii bulgari au numai cuvinte de laudă despre noua achiziţie a formaţiei din Grant, însă sunt de părere că Iliev, ţinta iniţială a Rapidului, este mai valoros şi mai experimentat.

Înainte de a semna cu giuleştenii, Vidanov a fost sfătuit de apropiaţi să nu aleagă nicio echipă din România. Motivul? Pe site-ul FIFPro, asociaţia internaţională a fotbaliştilor profesionişti, a fost publicat un anunţ prin care jucătorilor din întreaga lume li se recomandă să se gândească de două ori înainte de a veni în Liga I. Asta deoarece majoritatea cluburilor se confruntă cu probleme financiare şi au dificultaţi în a-şi plăti jucătorii. Vidanov a ignorat această recomandare şi a semnat cu Rapid.

Îi plac femeile şi maşinile de teren

Noul apărător al giuleştenilor este cunoscut ca un fotbalist care îşi dă viaţa pe teren, dar şi ca unul căruia îi place viaţa mondenă. Vidanov are reputaţia unui adevărat „Don Juan" în ţara sa natală. În afară de fetele frumoase, bulgarul este un fan al maşinilor de teren, el conducând un Grand Cheroke la Sofia.

Coman, eliminat în meciul de adio al lui Rohat!

În ultimul amical al iernii, giuleştenii au învins Astra cu scorul de 2-1, într-o partidă care a marcat retragerea din activitate a lui Gheorghe Rohat. Acesta a decis să-şi pună ghetele în cui cu patru zile înainte de a împlini 36 de ani. Rapid i-a avut la dispoziţie pentru această întâlnire pe ambii fundaşi centrali, Marcos Antonio şi Marius Constantin. Ei au pierdut jumătate din pregătirea de iarnă din cauza accidentărilor. Scorul a fost deschis de Miranda, după o greşeală din apărare a lui Marcos Antonio. Herea a restabilit egalitatea după o nouă eroare, de această dată în defensiva ploieştenilor. Candido Costa a înscris golul victoriei cu o execuţie fabuloasă, în stil Ronaldinho! Mircea Bornescu a lipsit din cauza unei răceli, iar Dani Coman a fost titular. „Robocop" a fost eliminat însă în minutul 69 pentru o intrare dură.

1 - 2

Astra Ploieşti: C. Grigore - Măţel, Mihalache (Croitoru 88), Oprsal, Morais (Ţigănaşu 53) - Takayuki, Strătilă, N'Doye, Al. Stan - Ţigoianu, Miranda.
Antrenor: Tibor Selymeş
Rapid: Coman - Candido, M. Antonio, M. Constantin (Glauber 70), Bozovici - Roman (Grigorie 46, Cassio 90), N. Grigore (Olberdam 27), Spadacio (Lazăr 68), Frunză (Cesinha 68) - Herea (Straton 69), Sburlea (Pancu 46).
Antrenor: Marius Şumudică
Goluri: Miranda 19 / Herea 35,
Candido 42
Eliminat: Coman 69
Stadion „Astra" (Ploieşti)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite