Victorie superbă a lui "U" Cluj împotriva Rapidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Cluj a reușit o victorie superbă împotriva echipei care a început cel mai bine actuala ediție de campionat, Rapid București. La Mediaș, elevii lui Ionuț Badea s-au impus cu 2-0 printr-un autogol al lui Rui Duarte și un gol senzațional înscris de Claudiu Niculescu.

Rapidiștii s-au instalat în terenul clujenilor încă din debutul partidei, fără a pune, însă, prea multe probleme la poarta lui Marius Popa. Deși s-au lăsat dominați teritorial în primele minute, clujenii au replicat tăios, prin Cristea, care după o deviere a lui Niculescu a șutat în brațele lui Coman de la marginea careului. Cojocnean l-a imitat câteva minute mai târziu, pentru ca replica să vină de la Alexa, care a șutat slab, pe centru, iar Popa a reținut fără probleme.

Același Cojocnean l-a pus din nou la grea încercare pe Coman, pentru ca golul prin care Universitatea a deschis scorul să vină după lovitura de cap a rapidistului Rui Duarte (29). Cu zece minute înaintea pauzei, Păcurar a șutat în diagonală pe lângă după o schimbare excelentă de direcție a lui Niculescu, iar Boștină a prefațat cu o minge puțin pe lângă reușita a doua a lui “U”.

Niculescu a înscris un gol fenomenal

După insistența lui Cojocnean pe dreapta, mingea a ajuns la Claudiu Niculescu, iar atacantul a prins o execuție superbă la colțul lung de la 25 de metri, Coman fiind simplu spectator. La pauză, contrar așteptărilor, clujenii conduceau cu 2-0 Rapidul, echipă considerată favorită la titlu. La reluare, Ionuț Badea a adoptat o tactică defensivă, mizând pe contraatacuri tăioase prin rapizii Cojocnean și Cristea. Prima ocazie a mitanului secund a venit de la rapidistul Deac, care a șutat puțin peste din lovitură liberă de la 25 de metri. Niculescu a replicat cu un șut la colțul lung de la marginea careului, care a ocolit de puțin ținta.

Badea a mutat cu Tony în locul lui Niculescu, în condițiile în care jocul cerea jucători de viteză care să surprindă formația giuleșteană pe contraatac. Oaspeții dominau terirorial și începeau să aducă tot mai multe mingi în careul lui Popa, dar Surdu s-a făcut de râs după o bâlbâială a fundașilor “alb-negrii”. În minutul 73, Cojocnean, după o cursă superbă pe stânga, putea închide meciul, dar și-a prelungit prea mult balonul și Coman a ieșit. Spre final, clujenii au gestionat excelent rezultatul, fără a le permite rapidiștilor să-și creeze ocazii importante de gol și au obținut o victorie în urma cărora se înscriu în clubul select al formațiilor care au obținut număr maxim de puncte în primele două runde.

Incidente înainte și în timpul meciului

Cu aproximativ o oră înainte de debutul jocului, la intrarea în peluza rezervată oaspeților, au avut loc incidente între suporterii celor două echipe. În urma unor schimburi de lovituri, doi fani ai Rapidului și unul al Universității au fost transportați cu ambulanța la spital. Apoi, spre finalul primei reprize, în galeria Universității s-au aprins torțe și patarde, însuși patronul clujenilor, Florian Walter, fiind nevoit să traverseze terenul pentru a-i ruga pe suporteri să se potolească, altfel echipa riscând suspendarea terenului.

Caseta meciului
U Cluj- Rapid 2-0 (2-0)
U Cluj: Popa- Achim, Pele, Szukala, Mendy- Păcurar (74, Marinescu), Nasser, Boștină- Cojocnean (84, Ungurușan), Niculescu (66, Tony), Cristea
Antrenor: Ionuț Badea

Rapid: Coman- Rui Duarte- M. Antonio, Burcă, Bozovici- Apostol (46, Grigorie), Alexa, Herea- Deac, Sburlea (58, Roman), Surdu (74, Pancu)
Antrenor: Răzvan Lucescu

Stadion: Gaz Metan, spectatori: 4500
Goluri: 29 Rui Duarte (autogol), 40 Niculescu
Arbitru: Cristian Balaj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite