Victor Piţurcă a transformat clubul din temelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implicarea fostului selecţioner e totală în Ghencea, iar patronul Gigi Becali şi fostul preşedinte Valeriu Argăseală nu mai au nicio putere de decizie în cadrul grupării roş-albastre. Pe lângă faptul că a schimbat aproape în totalitate lotul de jucători, Victor Piţurcă nu lasă la voia întâmplării niciun amănunt legat de clubul din Ghencea.

„Adevărul" vă arată astăzi cum s-a transfomat clubul din Ghencea de la revenirea fostului selecţioner şi care este planul prin care vrea să readucă Steaua în elita fotbalului românesc.

Are mână liberă în club

Piţurcă a schimbat din temelii până şi conducerea administrativă a Stelei. Emeric Ienei este noul preşedinte executiv, iar Viorel Păunescu este preşedintele de onoare, în timp ce Valeriu Argăseală a rămas doar cu o funcţie decorativă, aceea de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Oricum, toate deciziile importante sunt luate de managerul general. „Piţi e stăpânul, aşa e convenţia. El decide, eu dau banii şi vin la meciuri", a confirmat Gigi Becali.

Doar Piţurcă negociază transferurile

Spre deosebire de campaniile trecute de achiziţii, în care se implicau atât Gigi Becali şi Argăseală, cât şi oameni ca „Mache" Ianuli şi Virgil „Breloc" Becali, de acum înainte toate negocierile sunt purtate doar de către Piţurcă. „Am negociat direct cu Victor Piţurcă, Gigi Becali n-a avut nici o treabă în afacerea asta. L-a convins şi pe Răduţ, deşi băiatul avea propuneri foarte tentante şi din alte părţi", a povestit Benone Lazăr, patronul lui Internaţional Curtea de Argeş.

Stabileşte şi meniul

Victor Piţurcă nu lasă la voia întâmplării nici măcar meniul jucătorilor, motiv pentru care a şi angajat un nou bucătar. „Să ştiţi că el a introdus bufetul suedez la Steaua, primul meniu cu adevărat de profesionişti. Prin 2000, el a scos carnea de porc şi de vită din meniu şi îi punea pe jucători să mănânce paste, carne de pui sau peşte", a explicat Viorel Păunescu. De asemenea, Piţi a insistat şi pentru o colaborare cu medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu.

A scăpat de „sifoanele" lui Becali

Fostul selecţioner a ţinut neapărat să concedieze nepoţii lui Gigi Becali din staff-ul tehnic. Astfel, team-managerul „Mache" Ianuli, zis şi „Centralista", pentru că era legătura dintre patron şi banca tehnică în timpul meciurilor, a fost trecut la departamentul de marketing. Rolul său a fost preluat de Ovidiu Costeşin. De asemenea, secundul Mihai Teja a fost şi el dat afară, el ajungând la Dacia Mioveni.

„Flocea" studiază adversarii

Directorul tehnic Florin Marin este spionul care îi transmite managerului general amănunte despre adversare şi oraşele în care se deplasează echipa. De asemenea, fostul coleg de cameră al lui Piţurcă de la începutul anilor `80 are şi sarcina de a urmări pe viu jucătorii vizaţi de Piţurcă pentru a fi transferaţi la Steaua, dar şi de a sorta DVD-urile trimise de diverşi impresari pe adresa clubului. Piţi l-a readus la Steaua şi pe Nana Falemi, care e noul director de relaţii internaţionale.

Supravieţuitorul Leo Strizu

Leo Strizu va fi antrenor la Steaua II şi în sezonul viitor, însă Piţurcă a hotărât ca la „satelit" să nu mai joace decât fotbalişti sub 21 de ani, nu şi „rebuturi" de la prima echipă. Strizu va fi ajutat în noul sezon şi de Adrian Bumbescu, cooptat în staff ca antrenor secund. Nici Centrul de Copii şi Juniori n-a fost uitat. Piţi l-a vrut pe Tudorel Stoica, însă acesta i l-a recomandat pe Mihail Marian, care va coordona activitatea tuturor grupelor de juniori.

A schimbat şi gazonul!

După doi ani în care antrenorii roş-albaştrilor s-au plâns de calitatea deplorabilă a suprafeţei de joc, Steaua va avea un teren de cinci stele. Victor Piţurcă a fost cel care a supravegheat lucrările în valoare de 100.000 de euro. Fostul selecţioner a renunţat atât la serviciile firmei lui Adrian Oprişan, care a modernizat gazonul în 2006, cât şi la cele ale administratorului stadionului, Costel Geambazi, nimeni altul decât cumnatul patronului!

173 de meciuri are Piţurcă ca antrenor al Stelei, în perioadele 1991-1992 şi 2000-2004

Stafful tehnic al Stelei din noul sezon

- Manager general: Victor Piţurcă
- Antrenor principal: Eugen Neagoe
- Antrenor secund: Gabriel Boldici
- Antrenor cu portarii: Martin Tudor
- Preparator fizic: Marius Dima
- Medic: Romeo Popescu

Ţinta nr. 13: încă un fundaş dreapta

Deşi a adus până acum nu mai puţin de 12 fotbalişti, Victor Piţurcă nu pare decis să se oprească. Managerul general al roş-albaştrilor îşi doreşte neapărat încă un fundaş dreapta, întrucât prestaţiile lui Iordan Todorov din perioada de pregătire n-au fost tocmai la înălţime. De altfel, Piţi îl va titulariza în meciul cu „U" Cluj (duminică, ora 18.00, Digi Sport) pe Ifeanyi Emeghara, urmând ca Iasmin Latovlevici să acopere flancul stâng al defensivei.

A pus ochii pe un brazilian

Favoritul antrenorului este brazilianul de 29 de ani de la FC Timişoara, Éder Bonfim, însă tratativele s-au împotmolit în ultimele zile, motivul principal fiind legat de problemele cu care se confruntă gruparea din Banat, după ce Direcţia de Finanţe Timiş le-a pus sechestru pe conturi. Se pare că Marian Iancu ar vrea să obţină circa 400.000 de euro în schimbul brazilianului, însă Piţurcă nu e dispus să dea mai mult de 250.000 de euro.

Dacă nu se va ajunge la un acord, managerul general s-ar putea reorienta către Cornel Râpă de la Oţelul, respectiv către un alt brazilian, Angelo Mariano, liber de contract, care a jucat timp de cinci sezoane în Italia, la Lecce.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite