Victor Piţurcă: "Vrem să facem la Craiova o nouă echipă, după modelul Barcelonei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piturca spune că Universitatea Craiova este un capitol încheiat, deşi păstrează misterul: "S-ar putea să continui cu suporterii".

UPDATE: Despre venirea lui Nicolo Napoli pe banca Ştiinţei, Victor Piţurcă a comentat:

"Clubul are o datorie la Nicolo Napoli. Poate a venit să-şi ia banii. Dacă va veni antrenor, contractul mea va fi reziliat unilateral. Niciodată nu am simţit ca Mititelu m-a lucrat. Au existat zvonuri, dar nimic concret".

UPDATE: Victor Piţurcă a declarat că mai mulţi jucători importanţi vor pleca de la Craiova, inclusiv fiul său Alexandru. Tehnicianul a precizat că atmosfera este foarte tensionată în Bănie, fanii fiind porniţi contra lui Adrian Mititelu:

"Mai mulţi jucători importanţi vor pleca de la Craiova, iar Alex este unul dintre ei. A fost sunat deja de conducere, dar nu vrea să mai rămână. Atmosfera este foarte tensionată, fanii sunt porniţi contra lui Mititelu, o să fie probleme mari", a declarat Piţurcă

UPDATE: Victor Piturca nu l-a uitat nici pe Gigi Becali:

"M-a supărat cu declaraţiile, auzi că eu nu voi mai antrena în ţară. Acum spune că el pe Lăcătuş nu-l dă afară, deşi acum puţin timp voia să scape de el. Este exclus că eu să vin la Steaua în perioada imediat urmatoare. Nu vreau să vorbesc despre personajul MM Stoica. Eu vorbesc decât despre oameni care au jucat fotbal, nu care lucrează în administraţie".

"Din vară s-a văzut valoarea lui Anghelov, dar asta este politica clubului. Anghelov şi Geraldo nici măcar nu au avut salarii aşa de mari. Pentru mine a fost o onoare să lucrez cu cei doi. Am avut puţin timp să aduc jucători la Steaua, însăcei pe care i-am adus, au dus greul Stelei".

"Din păcate, nu mai pot să continui cu Mititelu şi Universitatea Craiova. În viitorul apropiat, s-ar putea să continui alături de suporterii Craiovei, să vedem sub ce formă. Pentru mine Craiova aproape este un capitol închis. Probabil va trebui să ne despărţim oficial. Această suspendare va dispărea la începutul săptămânii viitoare pentru că este ilegală. Mititelu Adrian dacă vrea să se despartă de un antrenor, va trebui să o facă aşa cum cere legea. Nu poate să încalce un contract", a spus Piţurca la Sport.ro.

"În plan sportiv tot ce a făcut Mititelu înseamnă o demitere unilaterală. Jucătorii au fost anunţaţi că nu au voie să vină la reunire. Contractul meu este unul de muncă. Contractul meu este înregistrat şi la FRF, ca un om care munceşte în fotbal. Trebuie să fiu foarte atent ce vorbesc, pentru că Mititelu caută motive să mă demită fără a-l costa nimic, fără a plati nimic".

"Mă voi adresa instanţelor sportive. Mititelu încearcă să mă demită sub motivul că nu am venit la antrenamente, dar eu am venit la reunire. Este penibil să nu fii lăsat la cantonament, jucătorii sunt bulversaţi".

"Am fost sfătuit de prieteni să nu mă asociez cu acest om. Suporterii mi-au cerut să-i fac rău numai ca să scape de el!".

"Ce s-ar fi întamplat dacă Piţurcă n-ar fi venit în luna august cu nişte bani la Craiova? Am fost folosit. Când n-am mai avut bani, Mititelu a inventat o suspendare".

"La Craiova se va crea o noua echipă, un nou club. Dacă toată suflarea oltenească îşi doreşte acest lucru. O echipa a suporterilor, finanţată de consiliile locale. O echipă care să fie condusă de foşti mari jucători, de oameni profesionişti în fotbal. Eu nu renunţ la ideea de a îmbraţişa modelul Barcelona ca suporterii să fie acţionari la echipă. Dacă se va iniţia un astfel de proiect, voi fi promotorul lui. Am vorbit cu mulţi oameni potenţi care îşi doresc acest lucru", a mai spus Piţurca.

"Am fost sunat de la Bucureşti de un om mare de afaceri care mi-a propus să creăm o nouă echipă la Craiova. Mititelu degeaba bagă bani pentru că el nu se pricepe la fotbal şi nici nu are profesionişti lângă el. Nu aş mai vrea să vorbesc despre Adrian Mititelu, nu mai are rost. Eu am alte planuri".

"Am băgat în această echipă câteva sute de mii de euro, nu mai vreau aceşti bani înapoi. Adică, n-am băgat niciun ban la Craiova. Sunt dispus să pierd aceşti bani. Eu am primit două oferte din străinătate. Până în vară nu mai vreau să antrenez", a declarat Piţurcă la Sport.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite