Viaţa fără Sandu Neagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună şi jumătate de la dispariţia fostului internaţional, soţia şi cei doi copii încă nu şi-au găsit un acoperiş deasupra capului. Sandu Neagu a plecat dintre noi la vârsta de 61 de ani. A lăsat în spate un băieţel care vrea să-i calce pe urme, dar care deocamdată visează la o garsonieră.

Cristina Neagu, a doua soţie a lui Sandu, în vârstă de 43 de ani, împreună cu cei doi copii, Robert (6 ani) şi Ingrid (8 ani), locuiesc într-o cămăruţă din incinta Stadionului „Valentin Stănescu".

„Măcar suntem aproape de cimitirul de pe Giuleşti Sârbi", spune soţia regretatului fotbalist. Cum a ajuns familia lui Sandu Neagu pe drumuri? „În 2002, Sandu a vândut garsoniera pe care o avea în Bucureşti şi ne-am mutat la Vidra, în locuinţa părinţilor mei. Ne-am băgat şi gaze, nu ne mai lipsea nimic şi duceam o viaţă liniştită la munte. Apoi într-o bună zi ne-am trezit cu cămătarii la uşă. Apartamentul era pe numele mamei mele, care se împrumutase de la nişte cămătari, fără ca eu şi Sandu să ştim. Crezi că i-a fost cuiva milă de noi? Ne-au dat afară în şuturi şi nu aveam încotro să mergem, aşa că a trebuit să venim pe Giuleşti. Am avut noroc cu domnul Copos şi domnul Dinu Gheorghe care ne-au oferit ajutorul", mărturiseşte mama celor doi copii.

„Vrem o casă pe numele lui Săpunaru"

Mergem la cimitir, acolo unde îşi face veacul marele jucător de la Guadalajara. „Mami, nu mai plânge, ne-ai promis că nu o să mai plângi", o roagă micuţii, în timp ce aşază şi ei câteva flori pe mormântul legendarului fotbalist. „Oricum, florile acestea nu rezistă până mâine. Se fură ca în codru aici. Lui Nae Manea i-au spart maşina când a venit la înmormântare", spune obişnuită doamna Cristina.

Cristina Neagu speră să rezolve problema locuinţei până la toamnă, pentru ca cei doi copii, Ingrid şi Robert, să meargă la şcoală din septembrie. „I-am înscris deja la şcoală, iar acum aşteptăm un semn de la Săpunaru şi cei mai vechi de la echipă. Nu mă mai iau după promisiunile nimănui. Dacă îmi spun Iencsi, Săpunaru sau Daniel Niculae, doar atunci voi fi liniştită că avem casa noastră. Ca să nu fie nicio problemă, aş vrea ca apartamentul meu să fie trecut pe numele tatălui lui Cristi Săpunaru. Aş putea să plec la ţară cu copiii, la Poiana Lacului, să-i cresc în linişte, dar atunci ei se vor rupe de tot de societate", mărturiseşte Cristina.

Robert: „Să mă strigaţi Alexandru, ca pe tata"

Robert îmi spune mereu: „Vreau să mă cheme Alexandru, ca pe tata. De ce pe Silviu Lung junior îl cheamă ca pe tatăl său şi pe mine nu?". Micuţul Robert Neagu numără zilele până când va juca pentru Rapid. „Nae Manea ne-a spus să mai aştept un an şi după aceea să-l dau la fotbal. Este prea mic deocamdată, dar se joacă de dimineaţă până seara pe Giuleşti", afirmă doamna Cristina. „Cum îi spui tu, mami, domnului Copos: «Tata Copos, iar el mă strigă Săpunaru»". Singurul venit al familiei Neagu este pensia alimentară pe care aceştia o primesc de pe urma regretatului fotbalist: cu 760 de lei sunt remuneraţi copiii şi cu 390 de lei, mama lor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite