Vi-l mai aduceţi aminte pe Ryan Griffiths? El îşi aduce aminte de Rapid: "Erau aşteptări mari de la mine. La prima ratare, publicul m-a desfiinţat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca un făcut, marile victorii pe piaţa transferurilor ale Rapidului în faţa lui Dinamo sau Steaua n-au confirmat în Giuleşti. Acesta este şi cazul lui Ryan Griffiths, jucătorul pentru care Rapid i-a plătit 1,5 milioane de euro lui FC Naţional, dar care a plecat apoi cu coada între picioare în China, la Liaoning şi Beijing Guoan, iar apoi în ţara sa natală, Australia, unde joacă pentru Newcastle Jets.

Aflat din nou într-o formă bună, Griffiths a acordat un interviu pentru un ziar australian, în care vorbeşte despre Rapid, FC Naţional şi despre motivele pentru care n-a reuşit în România. Într-un final,. a găsit şi o parte bună: fanatismul fanilor.

"Erau aşteptări mari de la mine, toţi se aşteptau să înscriu şi să fiu un jucător fenomenal. Nu era timp pentru acomodare. Puteai să joci orbeşte, dar să ratezi o ocazie şi fanii îţi săreau în cap. În Bucureşti atmosfera era fenomenală, mai ales în derby-urile cu Steaua, care juca atunci pe Stadionul Naţional cu 40.000 de spectatori sau chiar mai mulţi. Când intrai pe teren, simţeai unde de şoc care veneau spre tine, erau petarde şi artificii, era nebunie", rememorează fostul atacant al Rapidului şi al lui FC Naţional pentru ziarul australian Daily Telegraph.

Publicaţia face şi ea câteva remarci referitoate la fotbalul românesc, dar şi la modul în care u fost trataţi alţi australieni în ţara noastră.

"Griffiths a avut noroc în adevăratul sens al cuvântului, ambele cluburi l-au plătit la timp, spre deosebire de ceilalţi australieni care au găsit în România un fel de Vest Sălbatic, care jupuieşte impresarii şi cu echipe fără scrupule", scrie Daily Telegraph.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite