Vasluiul tremură, Dinamo râde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vor să ajungă în play-off-ul Ligii Campionilor, moldovenii vor trebui să treacă de olandezii de la Twente. În Liga Europa, „câinii“ vor întâlni Iskra din Moldova sau Varazdin din Croaţia. Emoţiile europene au început deja pentru Gaz Metan, Dinamo şi FC Vaslui. Steaua şi Rapid îşi vor afla adversarele la 5 august, iar Oţelul la 25 august.

La o zi după ce medieşenii au jucat primul meci în turul 2 preliminar al Ligii Europa, dinamoviştii au aflat numele primului adversar de care vor trebui să treacă pentru a ajunge în grupele Ligii Europa. „Câinii" vor da piept cu câştigătoarea dintre Iskra-Stal (Moldova) / NK Varazdin (Croaţia). În tur, cele două formaţii au remizat, 1-1, în Moldova, iar croaţii au prima şansă la calificare. Indiferent de adversar, elevii lui Ciobotariu par a fi favoriţi pentru accederea în play-off.

Iskra-Stal e o grupare modestă, care s-a clasat abia pe locul 5 în campionatul Moldovei, ajungând în Europa, cucerind cupa. NK Varazdin a terminat pe 12 în întrecerea internă din Croaţia, abia salvându-se de la retrogradare! Varazdin a ajuns în Liga Europa după ce a pierdut finala cupei în faţa campioanei Dinamo Zagreb.

„A fost o tragere la sorţi favorabilă nouă. Sunt optimist, indiferent cu cine vom juca. Obiectivul nostru este accederea în grupe. Vom juca primul meci acasă şi vom încerca să tranşăm calificarea încă din prima manşă", a spus antrenorul Liviu Ciobotariu.

Cristi Borcea a fost ceva mai precaut după ce, sezonul trecut, Dinamo a fost eliminată din Europa tocmai după o „dublă" cu o formaţie croată, Hajduk Split. „Fotbalul croat este unul imprevizibil. Am păţit-o şi anul trecut. Aş vrea să ajungem până în primăvara europeană", a declarat Borcea.

Bilanţul confruntărilor româno-croate în Europa: 10 meciuri, 4 victorii româneşti, 1 egal, 5 victorii croate

Bilanţul confruntărilor româno-moldovene în Europa: 4 meciuri, 2 victorii româneşti, 2 egaluri Twente - Vaslui la Arnhem

Dacă roş-albii au fost norocoşi, nu la fel se poate spune despre FC Vaslui. În turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, elevii lui Viorel Hizo vor da piept cu vicecampionii Olandei, Twente Enschede. E vorba de o formaţie care, sezonul trecut, s-a clasat după Ajax, dar îna­intea celor de la PSV şi Feyenoord.

Dacă vor elimina Twente, atunci vasluienii vor ajunge în play-off, adică ultima barieră înaintea grupelor Ligii Campionilor. Twente - FC Vaslui se va juca la Arnhem, deoarece, săptămâna trecută, o parte a stadionului de la Enschede s-a prăbuşit.

Bilanţul confruntărilor româno-olandeze în Europa: 29 de meciuri, 5 victorii româneşti, 11 egaluri, 13 victorii olandeze

Liga Campionilor

Turul 3 preliminar

26 iulie: Twente - Vaslui
2 august: Vaslui - Twente

Liga Europa

Turul 3 preliminar

28 iulie: Dinamo - Iskra-Stal / NK Varazdin
4 august: Iskra-Stal / NK Varazdin - Dinamo
28 iulie: Mainz - KuPs / Gaz Metan Mediaş
4 august: KuPs / Gaz Metan Mediaş - Mainz

Cine e FSV Mainz?

Gaz Metan a fost învinsă cu 1-0 în Finlanda, de KuPs, în prima manşă a turului 2 preliminar a Ligii Europa. Returul se joacă, joi, 21 iulie, la Mediaş. Dacă vor trece de finlandezi, elevii lui Pustai vor întâlni FSV Mainz (Germania) în turul 3. Sezonul trecut, nemţii s-au clasat pe locul 5 în Bundesliga. Vedetele echipei sunt mijlocaşul Eugen Polanski şi atacantul Sami Allagui. Mainz este antrenată de Thomas Tuchel, un tehnician de 37 de ani.

Twente Enschede

- Anul înfiinţării: 1965
- Culori: alb-roşu
- Palmares: un titlu (2010), trei cupe (1974, 2009, 2011), o Supercupă (2010), finalistă în Cupa UEFA (1975)
- Echipa tip: Mihailov - Wisgerhof, Buysse, Rosales, Douglas - Landzaat, Janssen, Brama - Chadli, Ruiz, L.de Jong.
- Antrenor: Co Adriaanse
- Valoare lot: 71.525.000 de euro

NK Varazdin

- Anul înfiinţării: 1931
- Culori: alb-albastru
- Palmares: -
- Echipa tip: Krklec - Susac, Tkalcici, Simek, Conjar - Brlecici, Puncec, Glavina, Glavica -  Vugrinec, Sacer.
- Antrenor: Samir Toplak
- Valoare lot: 5.900.000 de euro

Iskra-Stal

- Anul înfiinţării: 2005
- Culori: roş-albastru
- Palmares: o cupă (2011)
- Echipa tip: Melenciuc - Leşciuk, Uzbek, Novicov - Rudac, Porfireanu, Gorodeşki, Kourouma, Vişnia­-kov - Ponomar, Suchu.
- Antrenor: Valeriy Chaly
- Valoare lot: 1.025.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite