Vasluiul ţine steagul sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-au calificat în grupele Ligii Europa, moldovenii au câştigat cu 2-1 pe terenul Braşovului. Moldovenii au câştigat chiar dacă Hizo, care are şi aşa un lot subţire, a pierdut doi jucători încă din prima repriză.

FC Vaslui a reuşit să meargă în premieră în grupele Ligii Europa, trecând de Sparta Praga, iar în campionat dă semne de revenire. Trupa lui Viorel Hizo a trecut de FC Braşov (scor 2-1), formaţie care nu pierduse acasă până la meciul cu moldovenii.

Ştiau Gigi Becali şi Cristi Borcea de ce îl vor pe Chipciu, braşoveanul fiind şi ieri omul de gol al „stegarilor". Dezinvolt, puştiul de 22 de ani a deschis scorul pentru formaţia sa în prima repriză, finalizând o lansare a lui Cristescu. Moldovenii s-au trezit rapid din şocul golului, iar în două minute au remontat diferenţa.

Braşovenii nici nu au avut timp să-şi şteargă de pe faţă fericirea golului, pentru că Gerlem a marcat, cu un şut printre picioarele lui Felgueiras. Şi după pauză, oaspeţii au continuat să hărţuiască defensiva braşoveană, iar Temwanjera şi-a adus echipa în avantaj. Trupa lui Hizo a plecat de la Braşov cu trei puncte, extrem de importante în contextul în care victoria de la Braşov a fost abia a doua în campionat.

Sînmărtean, accidentat

Viorel Hizo a fost nevoit să facă două schimbări încă din prima repriză. Primul care a cedat a fost Jovanovici, fundaşul fiind înlocuit cu Hugo Luz. Apoi, şi Sînmărtean şi-a cerut înlocuirea, resimţind o accidentare în minutul 35 şi astfel e în pericol să rateze echipa naţională şi "dubla" cu Luxemburg şi Franţa. În tribune s-a aflat şi Tibi Ghioane, jucător care va semna zilele următoare cu FC Vaslui, din postura de jucător liber de contract. Acesta a urmărit meciul alături de Adrian Porumboiu.

FC Braşov 1
Felgueiras - Hugo Sousa (Mateiu 68), Majernik, Cr. Munteanu, Velayos - Kanu (Buga 46), Toloza (Dominguez 84), Madeira, Chipciu - Cristescu, Moutinho.
Antrenor: Jose Murcia

FC Vaslui 2
Cerniauskas - Jovanovici (H. Luz 18), Balaur (Zmeu 76), Farkaş, Milanov - Pavlovici, Gerlem, Adailton, Wesley, Sînmărtean (R. Costin 35) - Temwanjera.
Antrenor: Viorel Hizo

Goluri: Chipciu (31) / Gerlem (33), Temwanjera (56)
Stadion „Tineretului": 4.000
Arbitru: Alexandru Tudor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite