Vasluienii, ca acasă în cuşca „leilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au ieşit cu bine de pe „Olimpico" din Roma, vasluienii joacă astăzi pe un alt stadion de cinci stele al Europei, „Jose Alvalade".

Deşi cele 50.000 de locuri ale arenei din Lisabona vor fi ocupate doar pe jumătate, presiunea fanilor portughezi ar putea fi un impediment pentru românii din lotul Vasluiului. Nu însă şi pentru o mare parte dintre stranierii lui Viorel Hizo. Mai mult, brazilienii Gladstone şi Wesley se vor simţi ca acasă. Astfel, actualul stoper al moldovenilor a jucat 13 meciuri în tricoul lui Sporting în sezonul 2007-2008 (împrumutat de la Cruzeiro), reuşind chiar să marcheze un gol.

Wesley are o victorie pe „Alvalade"

În acea perioadă, Gladstone a fost coleg cu actualii „lei" Rui Patricio, Pereirinha, Izmailov şi Polga. De asemenea, golgheterul Wesley cunoaşte foarte bine prima ligă lusitană, evoluând de-a lungul timpului la Penafiel, Pacos Ferreira şi Leixoes, cu ultima echipă impunându-se o dată pe „Alvalade", scor 1-0. „Sporting e singura trupă din Portugalia împotriva căreia n-am marcat", a mărturisit Wesley.

Pavlovici, antrenat de Paciencia

Reintrarea sârbului Pavlovici în primul „11" al lui Viorel Hizo a venit exact la timp. Pe lângă faptul că e un jucător indispensabil în linia de mijloc, Pavlovici are experienţa a două sezoane (2006-2008) jucate în Portugalia, la Academica Coimbra. Un atu în plus: timp de un an, sârbul a fost antrenat chiar de actualul tehnician al lui Sporting, Domingos Paciencia. Nici antrenorul Viorel Hizo nu are motive să se teamă prea tare de faima echipei din Lisabona, pe care a eliminat-o în urmă cu 20 de ani, în 1991, la cârma lui Dinamo (0-1 în deplasare şi 2-0 la Bucureşti).

Pe scurt

- Au rămas în fundul gol! Stoperii portughezilor, Onyewu şi Rodriguez sunt indisponibili din motive medicale. Fundaşul stânga argentinian Emiliano Insua e suspendat.
- Atacant letal. Ricky Van Wolfswinkel, fost coleg cu Neşu la Utrecht, a marcat în şase din ultimele şapte meciuri oficiale ale „leilor".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite