Vasile Marchiş: „Mypa este o echipă slăbuţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Marchiş (foto), singurul fotbalist român care a evoluat la MyPa, adversarul de azi al lui FC Timişoara, a povestit pentru „Adevărul" situaţia în care se află formaţia finlandeză. „Au început mai greu campionatul, sunt şi afectaţi de criză. Ei au ajuns în Europa League cu o invitaţie din partea UEFA pentru programul fair-play.

Dar echipa e slăbuţă. De încurcat poate să-i încurce pe timişoreni, se vor agăţa de orice şansă, dar de calificat nu se pune problema. E o echipă muncitoare, fără vedete. Au un mijlocaş, Okkonen, care le face tot jocul, atât. Nici publicul nu e fierbinte, vin maxim câteva mii de spectatori la un meci", spune Vasile Marchiş, care evoluează de 10 ani în Finlanda, unde a ajuns din Liga a III-a din România.

Prima oară a jucat în ligile inferioare, după care s-a transferat la Tampere, unde a câştigat şi campionatul. „Nu se câştigă foarte mulţi bani în Finlanda, când am luat titlul am încasat şi cel mai mult, 2.000-3.000 de euro pe lună", povesteşte fotbalistul, care acum s-a stabilit în Rauma, fiind jucător şi antrenor la juniori la o formaţie de Liga a III-a.

„M-au sunat cei de la MyPa să mă întrebe de Timişoara, dar nu prea am ştiut ce să le spun, pentru că acum, cu noul antrenor, nu prea ştiu ce joacă", mai afirmă Marchiş, ajuns acum la 38 de ani, dar care a fost la un pas să joace pentru naţionala Finlandei după ce oficialii federaţiei scandinave i-au propus să-şi ia cetăţenie.

Telex

Contra: „Mergem să dăm gol". „Nu va fi un meci uşor, însă mergem acolo să facem un meci bun şi să înscriem, pentru că este foarte important să dai gol în deplasare când joci tur - retur. Cel mai bine ar fi să câştigăm", a spus Cosmin Contra.

Sepsi nu a făcut deplasarea. Aflat iniţial în lotul pentru meciul cu MyPa, fundaşul stânga Laszlo Sepsi nu a mai făcut deplasarea în Finlanda. Jucătorul a acuzat o lovitură primită în meciul cu Bistriţa, iar antrenorul Vladimir Petrovici a decis să-l menajeze. În locul său a fost convocat sârbul Igor Popovici.

Timişoara, în mafia pariurilor? Dinamo Zagreb este cercetată în cazul „Mafiei pariurilor", existând suspiciuni că ar fi aranjat cel puţin două meciuri din cupele europene, potrivit publicaţiei Jutarnji List. Adversarele lui Dinamo Zagreb în cele două jocuri suspectate au fost Arsenal si FC Timişoara.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite