FOTO Vasile Avram, în lacrimi: „Sunt doar o victimă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al CCA a spus că plăteşte din cauza şefilor de cluburi. Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa astăzi dacă el şi Sorin Ţerbea vor rămâne în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea şi-au susţinut, ieri, nevinovăţia în faţa magistraţilor. Întrebările judecătorilor au vizat mita de 19.000 de euro dată de Ţerbea, prin intermediul pilotului de elicopter Nicolae Iacobescu lui Vasile Avram. Fapta s-ar fi petrecut la 21 mai 2011, după meciul FCM Târgu-Mureş - Universitatea Cluj, scor final 0-2.

Procurorii au arătat că oficialii mureşeni erau mulţumiţi cu înfrângerea pentru că o clasare mai bună şi primele de joc plătite fotbaliştilor
i-ar fi costat mai mult decât ar fi încasat pe drepturile de televiziune. La finalul campionatului 2010-2011, FCM Târgu-Mureş a strâns 45 de puncte şi a terminat pe locul 9, iar pe poziţia a opta s-a clasat „U" Cluj, cu 47 de puncte.

Întrebat despre Sandu şi Dragomir

image
Sorin Ţerbea şi Vasile Avram (cel mai scund), încătuşaţi la tribunal / Foto: Marian Iliescu
image

Dă click pe imagini pentru fotogalerie!



„Eu, Vasile Avram, am 57 de ani, sunt pentru prima dată în faţa instanţei de judecată. Am o familie. Sunt respectat în societate", şi-a început pledoaria fostul şef al arbitrilor. El a declarat, cu lacrimi în ochi, că este nevinovat şi că nu a primit bani sau alte bunuri de la nimeni. Avram a  explicat că a colaborat cu procurorii când a fost chemat la DNA în aprilie-mai 2011. „Mi-au pus mai multe întrebări: dacă am afaceri cu Mircea Sandu ( preşedintele FRF - n.r.)?

Dacă am afaceri cu Dumitru Dragomir (preşedintele LPF - n.r.)? Dacă ştiam că Dragomir a luat bani de la Marian Iancu legat de licenţierea echipei Politehnica Timişoara? Despre declaraţiile date de Mircea Sandu în mass-media, legate de suma de două milioane de euro, din care 500.000 de euro ar fi ajuns la arbitri, şi despre ce am discutat cu Becali la nunta fiului meu". La final, Avram a izbucnit în plâns: „Sunt nevinovat. Am ajuns aici din cauza preşedinţilor de cluburi".

A semnat acte antedatate

Avram le-a povestit judecătorilor  o scenă incredibilă, petrecută în arestul poliţiei, la 26 septembrie, atunci când avocaţii săi aleşi, Alexandru Şerban şi Adrian Penciu, l-au pus să semneze un act oficial din data de 21 ianuarie 2011. „Era o hârtie dată de Biroul Executiv al CCA cu privire la delegarea unor arbitri. Le-am spus, stop, stai, ce este cu hârtia asta?", a povestit scena Avram. Atunci ar fi intervenit gardianul care şi-a chemat superiorul. În acest dosar, avocaţii sunt cercetaţi pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului.

image

Fostul şef al arbitrilor a mai explicat că nu ştie de ce a fost pus să semneze acele documente, care sunt oficiale imediat ce sunt puse pe site-ul CCA. El a denunţat contractul de asistenţă cu cei doi avocaţi şi şi-a angajat noi apărători. Întrebările judecătorilor au vizat şi modul în care se făceau delegările arbitrilor în Liga I, întrucât Andrei Chivulete a arbitrat cinci meciuri în care a jucat FCM Târgu- Mureş, deşi, conform regulamentelor, ar fi trebuit să fie la maximum trei. Avram a fost interogat în legătură cu discuţiile telefonice pe care le avea cu unul dintre şefii de comisie din cadrul CCA, Gheorghe Constantin - Suceavă. În discuţiile interceptate de SRI, Suceavă îi sugera lui Avram nume de arbitri pentru a fi delegaţi.

„Omul e mulţumit? Tot, tot, tot"

Declaraţia incriminatoare  de la 21 mai 2011, ora 21.36, dintre pilotul Nicolae Iacobescu şi Sorin Ţerbea a fost citită separat ambilor arestaţi. „Omul e mulţumit? Tot, tot, tot?", îl întreabă Ţerbea. „Foarte mult. Da, i-am dat tot ce a fost acolo", i-a răspuns pilotul. „Du-te şi te odihneşte. Vorbim mâine", i-a ordonat Ţerbea. DNA susţine că este vorba despre 19.000 de euro. Ţerbea a declarat că a vrut să-i trimită lui Avram, printr-un recepţioner care i l-a dat pilotului, un basorielef, „un mic tablou", dar pe care Avram nu l-a primit fără chitanţă. „Am dat două-trei milioane pe el, nu ştiu unde este acum acel tablou", a declarat Ţerbea.

19 mii de euro este suma pe care Vasile Avram ar fi primit-o şpagă de la Sorin Ţebrea.

Soţia lui Avram, revoltată

Elena Avram, soţia fostului preşedinte al CCA, şi fiul acestuia, tuşierul Valentin Avram, au fost prezenţi în sala de judecată. Cu ochii în lacrimi, Elena Avram a izbucnit şi a susţinut că arestarea soţului ei are în spate un alt motiv. „Soţul meu e nevinovat, ce nu înţelegeţi? Dar s-a ajuns aici pentru a i se face loc altei persoane la CCA", a spus aceasta. Întrebată dacă se referă la Ion Crăciunescu, ea a răspuns: „Cine? Nu ştiu, dumneavoastră aţi spus. De ce acum un an, dacă a fost bun, nu a fost pus şeful arbitrilor?".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite