Vara marilor schimbări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar patru antrenori sunt siguri că-şi vor păstra posturile la actualele lor echipe şi în sezonul viitor.

Mai mult ca niciodată, parcă, în această pauză de vară vor avea loc schimbări radicale la nivelul băncilor tehnice ale echipelor din Liga I. Practic, în afară de CFR Cluj, Vaslui, Braşov şi Ceahlăul, care şi-au confirmat actualii antrenori şi pentru sezonul viitor,niciun alt tehnician nu e sigur că va începe noul campionat la aceeaşi echipă. Cele mai interesante mutări vor avea loc la echipele bucureştene, care au pierdut un nou titlu în favoarea provinciei.

- Steaua se va despărţi de Mihai Stoichiţă. „Lippi" a ratat obiectivul impus de Gigi Becali, câştigarea campionatului, aşa că, precum a şi declarat, va pleca, urmând ca patronul şi managerul Mihai Stoica să aleagă un nou tehnician.

- Reghe, în locul lui Răzvan la Rapid. Lucescu jr a semnat deja un contract cu Al Jaish din Qatar, aşa cum au anunţat arabii pe site-ul oficial, şi va pleca după finala Cupei României. În locul său va sosi, cel mai probabil, Laurenţiu Reghecampf, actualul tehnician al Concordiei Chiajna.

- Bonetti - aut, vine Claudiu Niculescu. Chiar dacă acţionarii îl susţin la nivel declarativ pe italian pentru a nu strica atmosfera înainte de finala Cupei, decizia înlocuirii lui Bonetti cu Cladiu Niculescu se pare că e deja luată.

- Pustai şi Dorinel vor să schimbe aerul. Cei mai rezistenţi tehnicieni din Liga I, Cristi Pustai (cinci sezoane la Gaz Metan) şi Dorinel Munteanu (trei la Oţelul), sunt decişi să facă o schimbare în vară. Primul a anunţat că vrea să antreneze o echipă cu pretenţii mai mari, iar al doilea visează să găsească o formaţie din Germania.

- Walter preia Petrolul. O mutare interesantă va fi şi plecarea lui Florian Walter de la „U" Cluj. Actualul patron al ardelenilor se pare că a preluat deja Petrolul, astfel că tehnicianul „lupilor", Gigi Mulţescu, are şanse mari să fie schimbat.

- Grigoraş - la Oţelul, Sabău şi Rednic  - în aer. Tehnicianul celor de la Pandurii, Petre Grigoraş, e aproape de o revenire la fosta sa echipă, Oţelul Galaţi, el având o relaţie foarte bună cu preşedintele Marius Stan. Alţi doi antrenori vor schimba şi ei echipele, lui Sabău îi expiră contractul cu Tg. Mureş, iar Rednic nu s-a pus de acord cu patronul Ioan Nicolae asupra strategiei de la Astra şi va părăsi şi el formaţia ploieşteană.

Baraj pentru locul Timişoarei?

Cum Poli Timişoara nu şi-a depus dosarul de licenţiere, conform regulamentului în vigoare, sezonul viitor al primului eşalon ar trebui să conţină doar 17 echipe.

Acest lucru ar însemna însă opt meciuri pe etapă în loc de nouă, ceea ce nu ar conveni televiziunilor care au drepturile de transmisie. Astfel, Comitetul Executiv va decide, cel mai probabil, să fie 18 echipe, dar rămâne semnul de întrebare asupra variantei care va fi aleasă. Sunt trei posibilităţi: nu va mai retrograda locul 15, ocupat de FCM Tg.

Mureş, se va juca un baraj între locul 15 din Liga I şi locul 3 din seria Timişoarei, adică Gaz Metan Severin, sau un baraj în trei între Tg. Mureş şi cele două echipe de pe locul 3 din Liga a II-a.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite