La Vanguardia: ”Ce s-a întâmplat cu Duckadam, portarul Stelei?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestea lui Helmuth Duckadam l-a inspirat pe Gyorgy Dragoman, autorul cărții
Povestea lui Helmuth Duckadam l-a inspirat pe Gyorgy Dragoman, autorul cărții

Jurnaliștii spanioli reamintesc azi de povestea eroului de la Sevilla, creionată de Gyorgy Dragoman, autorul cărții "Regele alb".

La 24 de ani distanță de la finala Cupei Campionilor Europeni, câștigată de Steaua București în fața Barcelonei, spaniolii își aduc din nou aminte de cel care le-a făcut una dintre cele mai negre nopți.

"Ce s-a întâmplat cu Duckadam, portarul Stelei București?" se întreabă azi jurnaliștii de la "La Vanguardia" care amintesc de Helmuth Duckadam, portarul de la Sevilla. Povestea goal-keeper-ul Stelei este narată în romanul "Regele alb", scris de Gyorgy Dragoman.

"Dragoman în realitate este un român, care aparține minorității ungare a acelei țări condusă cu brutalitate de dictatorul Ceaușescu", este descris autorul cărții.

"La Vanguardia" preia declarațiile lui Dragoman, care spune că Duckadam era un erou în România, "dar după acea finală a dispărut de pe hartă".

"Circulau multe povești despre el. Eu, ca mulți alții, credeam că este mort. Se vorbea că dictatorul sau fiul său l-au torturat, geloși pe popularitatea sa sau pentru că nu a vrut să le dea o mașină Mercedes, făcută cadou de președintele clubului Real Madrid", este declarația lui Dragoman, care, în 2002, l-a revăzut pe Duckadam la televizor.

Vezi pe adevarul.es ce parte din povestea lui Duckadam l-a impresionat cel mai mult pe autorul cărții

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite