Atac dur al “Procurorului”: “Dinu Gheorghe e doar un vameş, alerga după mine să-i dau tricou!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Dinu a râs de tactica lui Şumudică din meciul cu Dinamo, iar Dinu Gheorghe a sărit ca ars.

"Dacă ar fi vorbit Mircea Lucescu sau Răzvan Lucescu, înţelegeam, dar aşa... Cornel Dinu a fost doar jucător! Să-şi vadă de treaba lui şi să vorbească de Dinamo, nu despre Rapid", a răspuns Dinu Gheorghe, iar replica l-a enervat la culme pe dinamovist.

Cornel Dinu a atacat apoi: "Ce pretenţii poţi avea de la un vameş, care le spunea televizoarelor piese venite pentru asamblare, pe când conducea Vama Chitila. Nu recunoaşte cum alerga în 1973 şi în 1975 după mine să-i dau tricourile de campion. Şi acum se laudă cu ele şi le păstrează cu sfinţenie. Pe atunci, stătea în faţa tabelei de marcaj la meciurile lui Dinamo. Era dinamovist onest, chiar pătimaş, nu devenise vameş în comportament şi atitudine", a început Dinu.

"Dacă el mistifică tot cea am făcut eu în cariera de antrenor şi ca fotbalist, poate că va trebui să vorbesc şi eu corect despre cum îşi practica meseria de vameş, lucruri pe care o parte a presei le-a sugerat deja şi, înţelegîndu-i tensiunea, să se considere iertat din partea mea. Poate că va trebui să vorbesc şi eu într-o zi de vameşul Dinu Gheorghe. Şi pentru că eu în fond n-am făcut altceva decît am răspuns aşa cum văd eu întrebărilor puse de moderatorul emisiunii. Plecînd de la ideea, fără să jignesc, că în fotbal este decisiv ce joacă propria echipă şi mult mai puţin important eventuala scrutare sub diferite forme a adversarului", a mai zis.

Dinu Gheorghe a trimis săgeţi şi către cariera de selecţioner a lui Cornel Dinu, care a renunţat la prima reprezentativă în 1993, după Cehoslovacia - România (5-2): "Ce pretenţii să ai de la unul care a pierdut aşa cum a făcut-o România la Kosice!".

Cornel Dinu a răspuns din nou: "Aruncă şi o răutate abjectă asupra istoriei jocului de la Kosice. E adevărat că toată presa şi chiar biroul federal l-au sugerat sub toate formele, chiar imperative, pe Silviu Lung. Singura gaură a acelei echipe care a confirmat ulterior ani buni. Numai că eu am avut sinceritatea să recunosc că vinovat pentru această alegere am fost eu nu şi inspiratorii atît de mulţi şi de puternici".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite