VIDEO Cupa României: Povestea trofeului decernat câştigătoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ion Ţiriac, a donat în urmă cu câţiva ani Federaţiei Române de Fotbal 2,7 kilograme de argint pentru realizarea trofeului Cupei României.

În semn de recunoştinţă pentru gestul său, federalii au gravat semnătura lui Ţiriac la baza trofeului. Cupa României a fost realizată de un celebru bijutier din Germania, în anul 2001, şi e un trofeu transmisibil care cântăreşte 12 kilograme.

În România, jucurile dotate cu trofeul Cupa României, au început să fie organizate în anul 1933, prima echipă care a câştigat trofeul fiind Ripensia Timişoara, 5-0 în finală cu Universitatea Cluj. Trofeul acordat învingătoarei s-a pierdut. Cel de-al doilea trofeu, pus în joc în 1948, a fost scos din circulaţie. Având imprimată pe el stema RPR (mult timp s-a numit Cupa RPR), el este păstrat la FRF în sala de trofee. În perioada 1943-1947 nu s-au organizat jocuri de Cupa României, în ediţia 1987-1988, trofeul a fost retras (după 1990), echipei câştigătoare (Steaua) şi nu s-a mai acordat.

Finala Cupei României - Timişoreana, dintre Dinamo şi Rapid va avea loc miercuri, de la ora 21.00, pe "Arena Naţională".
Finala va fi precedată, de la ora 17.30, tot pe "Arena Naţională", de finala Cupei României la fotbal feminin, dintre CFF Olimpia Cluj şi FCM Târgu-Mureş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite