Uruguayanul Pintos, o nouă ţeapă a Stelei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pablo César Pintos Cabral (în albastru) vine la Steaua la recomandarea lui Cosmin Contra
Pablo César Pintos Cabral (în albastru) vine la Steaua la recomandarea lui Cosmin Contra

Gigi Becali a hotărât să-l înlocuiască pe Ifeanyi Emeghara cu un fotbalist de la Getafe, în vârstă de 24 de ani, care n-a jucat însă decât şase partide pentru spanioli din vara lui 2010 încoace.

Postul de fundaş dreapta a fost „călcâiul lui Ahile" pentru Steaua în sezonul de toamnă. Văzut drept un viitor pilon al echipei naţionale, Gabi Matei s-a accidentat grav în vară, iar acum va rata toată pregătirea de iarnă, urmând să fie apt de joc abia în martie 2012. Nigerianul Ifeanyi Emeghara, la care se renunţase la finele sezonului precedent, a fost readus pentru patru luni, dar a fost din nou dat afară după meciul cu Voinţa Sibiu, din 19 decembrie, iar sârbul Novak Martinovici, de meserie stoper, era văzut oricum ca o soluţie de conjunctură.

În condiţiile în care nici transferul lui Ovidiu Dănănae nu s-a mai materializat, Gigi Becali a găsit o soluţie de compromis. Antrenorul celor de la Getafe III, Cosmin Contra, i-a propus latifundiarului să-l aducă pe uruguayanul Pablo César Pintos Cabral, în vârstă de 24 de ani. Transferat de Getafe în vara lui 2010, de la San Lorenzo, Pintos a jucat doar şase meciuri în sezonul precedent, iar în această stagiune n-a bifat niciun minut în tricoul spaniolilor.

Contra: „Lui Pintos îi va fi uşor să se integreze"

„Cred că Pintos s-ar plia pe stilul Stelei. Anul ăsta nu prea a jucat, pentru că la Getafe au fost doi fundaşi laterali în faţa lui, iar antrenorul Luis García Plaza n-a contat deloc pe el. E un jucător cu mare experienţă, care o poate ajuta pe Steaua să-şi întărească defensiva. Am vorbit la club la Getafe, acum trebuie să se înţeleagă la condiţiile financiare. Ştiu că Getafe vrea să-l dea împrumut cu opţiune de cumpărare. Lui Pintos îi va fi uşor să se integreze în echipă, pentru că acolo este şi Brandan", a spus Contra.

În ultimii trei ani, steliştii n-au avut însă noroc cu jucătorii pe care i-au adus pentru şase luni, niciunuia dintre ei nefiindu-i prelungit contractul. Fotbalişti precum Gora Tall, Krum Bibişkov sau Tininho au fost chiar „ţepe" antologice. Ultimul se şi lăsase de fotbal înainte să semneze cu Steaua şi se ocupa de parcarea maşinilor clienţilor, la discoteca lui Figo din Lisabona.

Becali şi Porumboiu s-au înţeles pentru Wesley

Gigi Becali şi Adrian Porumboiu au purtat aseară o nouă discuţie în privinţa transferului brazilianului Wesley Lopes la Steaua. „Cu Porumboiu am stabilit ca joi să facem actele, să trecem totul pe hârtie. După ce vine Wesley din vacanţă, pune şi el semnătura dacă ne înţelegem. Cu Wesley n-am vorbit, nu l-am găsit la telefon", a spus Gigi Becali.

Steaua va plăti 900.000 de euro pentru atacantul de 31 de ani şi îl va ceda pe Eric Bicfalvi la Vaslui. Becali vrea să-i propună atacantului un câştig total de 380.000 de euro într-un an şi jumătate, plus alte bonusuri de performanţă.

"Contra mi-a propus un fundaş dreapta de la Getafe. E peste toţi din România! Vine pe şase luni sub formă de împrumut.''

Gigi Becali patron Steaua

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite