„Uraganul“ Dinamo a deraiat Rapidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două formaţii au oferit două derby-uri într-unul singur. În prima parte au jucat giuleştenii, repriza secundă aparţinându-le „câinilor roşii“. Giuleştenii „au învins“ cu 2-0 în primul mitan, dar „repriza antrenorilor“ a fost câştigată de Andone. „Fălcosul“ şi-a trezit elevii, iar aceştia au punctat de trei ori după pauză.

Unele reguli parcă au fost făcute pentru a fi încălcate. Dacă Rapid a auzit de asta, se pare că Dinamo, nu. „Haita" intra în partida din „Ştefan cel Mare" cu un atac „ascuţit", însă cu o defensivă cu dinţi de lapte. Giuleştenii veneau cu o apărare smulsă parcă din Podul Grant, însă cu o ofensivă la fel de şubredă ca una dintre peluzele propriei arene.

Dinamo nu a funcţionat nici în atac, nici în apărare, pe când mecanismul Rapidului a adus satisfacţie în ambele compartimente. Decor valabil pentru prima repriză. „Câinii" lui Andone au început meciul „la aşteptare" şi aşa au rămas. După un sfert de oră, a fost chiar mai rău. Triunghiul de pase al giuleştenilor Lazăr-Bozovici-Herea a făcut şah-mat defensiva gazdelor, ceea ce nu era, oricum, prea greu, iar Rapid s-a văzut cu un 1-0 pe care era de aşteptat să-l apere până la pauză. Dar cum atacurile dinamoviştilor nu au însemnat decât şuturi de la distanţă, parcă şi lui Şumudică i-a fost ruşine să-şi mai ţină echipa în tranşee.

A ordonat reluarea ofensivei, prin acelaşi soldat, la fel de obedient, Herea. Decarul lui Şumi i-a întors pe dinamovişti pe toate feţele şi a şutat, cu efect, la colţul lung pentru 2-0. Contestatarii lui Adrian Cristea au reapărut, iar nostalgicii lui Dănciulescu şi-au cerut idolul în teren. Ando l-a băgat însă, la pauză, pe Liviu Ganea, iar Dinamo a respirat un aer mai oxigenat.

„Ganezul" a reuşit „dubla", după câteva faze de ping-pong cu Bornescu, iar Torje a declanşat nebunia cu un şut fabulos la vinclu. S-a terminat 3-2 într-o partidă în care Şumudică „a câştigat" prima repriză, însă cea decisivă a fost tranşată de experienţa lui Andone.

S-a lăsat cu bătaie şi sânge pe bulevard

Cu o oră înainte de primul fluier al meciului, Jandarmeria a permis accesul fanilor giuleşteni pe stadion. Totuşi, până să ajungă în interiorul arenei, suporterii rapidişti au sărit la bătaie cu „câinii" pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Giuleştenii au aruncat cu pietre în dinamovişti, iar o persoană „neutră" s-a ales cu faţa plină de sânge! Problemele au continuat şi în stadion. După cinci minute, partida a fost întreruptă de arbitrul Balaj din cauza vizibilităţii reduse la nivelul terenului, ca urmare a fumigenelor aruncate de galeria Rapidului. Observatorul a ameninţat că meciul se va suspenda dacă fanii nu se vor potoli.

3 - 2

Dinamo: Naumovski - Homei, Moţi, Garat, Bazzi - Mărgăritescu, D. Kone (N'Doye 60), - Torje, An. Cristea (L. Ganea 46), Ad. Cristea - M. Niculae (Dănciulescu 80). Antrenor: Ioan Andone
Rapid: Bornescu - Rui Duarte, M. Antonio, M. Constantin, Ezequias - Herea (Veronezi 83), N. Grigore, C. Lazăr, Bozovici (Cassio 66) - Spadacio - Sburlea (Răduţă 78). Antrenor: Marius Şumudică
Goluri: L. Ganea 51, 62, Torje 66 / Herea 13, 43
Eliminat: Garat 90+3
Stadion „Dinamo": 12.000
Arbitru: Cristi Balaj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite