Universitatea Craiova, spre Liga a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bomba de azi, aceea a retrogradării Timişoarei şi a Bistriţei a umbrit drama prin care trece şi o altă echipă, Universitatea Craiova. Directorul departamentului de licenţiere, Viorel Duru, a explicat sec faptul că, printre altele, Ştiinţa nu a primit licenţa pentru că a încălcat articolul 11, punctul 2 din regulamentul de licenţiere, care se referă la calitatea de membru afiliat al clubului oltean, care trebuie să fie de minim t

Problema oltenilor este aceea că deşi au dreptul până pe 6 iunie să solicite acordarea unei noi licenţe pentru liga a doua, acelaşi paragraf pentru care nu a primit licenţa în Liga I se regăseşte în întregime şi în regulamentul de licenţiere de la liga secundă. Cum comisiile care verifică dosarul vor fi aceleaşi, iar conform unui comunicat postat pe site-ul FRF: "evaluarea îndeplinirii criteriilor de licenţiere va fi făcută pe baza documentelor deja prezentate", este ca şi imposibil ca Ştiinţa să primească licenţa pentru liga secundă.

Se mai pot salva

Ştiinţa mai are totuşi o şansă să scape de ruşinea retrogradării până în a treia divizie. Joi, Comitetul Executiv al FRF ar putea decide anularea obligativităţii cluburilor de liga a doua să aibă licenţă pentru sezonul viitor, având în vedere numărul mare de formaţii care nu îndeplinesc criteriile. O altă variantă prin care Craiova ar putea participa în sezonul viitor al ligii secunde ar fi aceea ca FRF să invite Universitatea în viitoarea ediţie de campionat, în cazul în care vor rămâne locuri vacante, conform liga2.ro.

Cum ar putea arăta seria Universităţii Craiova în Liga 3 în cazul în care nu va lua licenţa pentru eşalonul secund:

1. Universitatea Craiova
2. FC Piatra Olt
3. Minerul Mătăsari
4. Jiul Rovinari
5. CS Vişina Nouă
6. Pandurii II Târgu Jiu
7. Minerul Motru
8. Prometeu Craiova
9. FC Caracal
10. Dunărea Turris Turnu Măgurele
11. Oltchim Râmnicu Vâlcea
12. Ghecon Lăpuşata

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite