Unirea se vinde pe bucăţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecampioana Ligii I are datorii de un milion de euro către bugetul de stat, iar Fiscul din Ialomiţa i-a scos toate bunurile la licitaţie. Suprafaţa de joc din Urziceni ar putea rămâne fără cele două porţi, înainte de finalul campionatului.

Unirea Urziceni a ajuns de râsul lumii. Întrucât patronul Dumitru Bucşaru nu vrea să mai bage bani la fotbal, singura echipă din România care a făcut opt puncte în grupele Ligii Campionilor se pregăteşte să pună lacătul pe uşi. Vicecampiona are datorii de un milion de euro către bugetul de stat, iar Fiscul din Ialomiţa i-a pus sechestru pe bunuri şi urmează să le vândă într-o licitaţie publică, la 11 mai! La vânzare vor fi scoase, printre altele, porţile terenului de joc, instalaţia de sonorizare a stadionului, tabela electronică, sistemul de turnicheţi, ba chiar şi biroul de la stadion al lui Dumitru Bucşaru. „Lupii" din Bărăgan riscă astfel să rămână fără porţile terenului de joc în cazul în care acestea vor fi vândute peste şase zile.

La vară pun lacătul

Oficialii Urziceniului nu par însă afectaţi de situaţie. Sunt mai degrabă resemnaţi cu gândul că echipa se va desfiinţa în această vară. De altfel, Dumitru Bucşaru ar fi vrut să închidă „prăvălia" încă din iarnă, însă a avut un motiv serios să nu o facă. Încasase 1,3 milioane de euro de la LPF pentru drepturile TV şi ar fi fost obligat să restituie această sumă dacă s-ar fi retras din campionat! La finalul sezonului, nimeni şi nimic nu-l va mai putea însă opri pe finanţatorul ialomiţenilor să pună lacătele pe uşi.

25 de milioane de euro din Ligă

Fosta campioană a României, Unirea Urziceni, a generat câştiguri fabuloase după participarea în Liga Campionilor unde le-a avut ca adversare pe FC Sevilla, VfB Stuttgart şi pe Glasgow Rangers. Cele opt puncte adunate în confruntările cu aceste echipe i-au adus lui Dumitru Bucşaru un profit de aproximativ 25 de milioane de euro, bani încasaţi în cea mai mare măsură de la UEFA

Decădere

În acest moment, actuala vicecampioană, Unirea Urziceni,este ca şi retrogradată în Liga a II-a.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite