Unirea a deschis taraba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza crizei, patronul Dumitru Bucşaru a anunţat că orice jucător este de vânzare. Mihai Stoica a fost dat afară, directorul sportiv, Narcis Răducan, şi antrenorul, Ronny Levy, şi-au dat demisia, iar acum urmează să plece jucătorii.

Lotul de fotbalişti ai echipei din Bărăgan se poate împărţi în trei categorii. Unii dintre jucători vor pleca imediat. Portarul Giedrius Arlauskis a făcut-o deja la Rubin Kazan, în Rusia, pentru un milion de euro şi va fi urmat, cât de curând, de Laurenţiu Marinescu şi de Ricardo Gomes, acontaţi de Astra. Şi căpitanul George Galamaz e dorit la Ploieşti, dar şi de Dinamo, şi de Steaua. De asemenea, atacantul Marius Bilaşco este în atenţia celor din Ghencea şi a campioanei CFR Cluj, în vreme ce argentinianul Brandan e curtat de Dinamo.

O altă categorie de jucători ar urma să plece din iarnă. Este puţin probabil ca Vasile Maftei, Iulian Apostol, Sorin Frunză, Marius Onofraş şi Adrian Neaga să continue la Urziceni şi în retur, pentru ei existând interes, deoarece au o anumită cotă.

În fine, există un grup de fotbalişti care nu prea au unde să se ducă. Portarii Cătălin Grigore şi Daniel Tudor, fundaşii Epaminonda Nicu, Valeriu Bordeanu, Ersin Mehmedovici, Petre Marin, mijlocaşii Dinu Todoran, Sorin Paraschiv şi Răzvan Pădureţu sau atacanţii Antonio Semedo şi Raul Rusescu sunt legaţi contractual de Urziceni şi nici nu au oferte concrete. Ei vor suporta o micşorare de salariu şi vor rămâne, probabil, până la vară, când se va şti clar dacă echipa se desfiinţează sau nu.

Patronul echipei Dumitru Bucşaru şi-a făcut cunoscut planul. „Echipa nu se va desfiinţa. Doar vom coborî la alt nivel. Unirea nu va mai fi ce a fost. Cine vrea să plece, n-are decât! Toţi jucătorii care au oferte pot pleca. Vom aduce alt antrenor, mai modest ca pretenţii, iar jucătorii care vor rămâne şi cei care vor veni vor avea salarii mult mai mici", a declarat omul de afaceri.

Grigoraş vine să vadă echipa

El a tratat cu antrenorul Petre Grigoraş, care va asista la meciul cu FC Braşov. „Am un acord verbal cu domnul Bucşaru, dar aştept să văd cine pleacă şi cine vine, ca să ştiu la ce mă înham", a afirmat „Grig". Sunt şanse ca el să stea pe bancă la meciul de joi, cu Hajduk Split. Astăzi, contra braşovenilor, echipa va fi condusă de secunzii Gabriel Caramarin şi Eugen Nae.

Dumitru Bucşaru nu poate renunţa la echipă imediat din raţiuni pur materiale. "Unirea Urziceni nu se poate desfiinţa până în vară, pentru că ar trebui să ne dea înapoi banii pe drepturile de televizare", a precizat Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Unirea a terminat sezonul trecut pe locul doi şi primeşte 2.500.000 de euro din drepturile TV. Deja o jumătate din această sumă a intrat în conturile lui Bucşaru, iar următoarea jumătate va veni în iarnă, acestor bani adăugându-se aproximativ 45.000 de euro din contractul de sponsorizare cu Bergenbier.

Cât vrea Bucşaru pe jucătorii de bază

Nume         Preţ

Galamaz    1.000.000*
Brandan    1.000.000
Bilaşco    1.000.000
Maftei    500.000 
Apostol    500.000
Ricardo    200.000
Marinescu    200.000
Onofraş    150.000
Rusescu    150.000
Frunză    100.000

*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite