Un investitor vrea să construiască un stadion la Giurgiu pentru Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Municipal Giurgiu a aprobat joi vânzarea prin metoda licitaţiei publice cu strigare a unui teren proprietate privată a municipiului Giurgiu în suprafaţă de aproape 30 de hectare în vederea construirii unui stadion la standardele FIFA şi UEFA, de minimum 11.000 de locuri.

Valoarea de piaţă a terenului a fost stabilită la 1,57 de euro pentru un metru pătrat, ceea ce înseamnă o valoare totală de 455.450 de euro, lucru care a ridicat întrebări unor consilieri municipali.

'Am un punct de vedere care vreau să fie luat în considerare ca amendament nu pentru vânzarea terenului, ci pentru preţul acestuia, pentru că ar putea fi vândut cu până la patru euro pe metru pătrat dacă luăm în considerare părerea evaluatorului', a declarat consilierul local municipal Emil Vucă.

'Având în vedere ceea ce se va face pe acest teren, aş fi fost de acord să îl dăm şi în folosinţă gratuită, dar cei care l-au solicitat au spus că la o asemenea investiţie pe care vor să o realizeze pe acel teren şi-ar dori să îl achiziţioneze, pentru a nu exista discuţii ulterioare ridicării stadionului', a declarat, la rândul său, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

Discuţia a fost mediată de secretarul Primăriei Giurgiu, Petre Roşu, care a spus că preţul terenului de 1,57 de euro pe metru pătrat se poate justifica prin faptul că se află într-o zonă mlăştinoasă şi inundabilă, pe fosta păşune comunală, iar cel care va construi aici un stadion va trebui să facă multe studii privind structura pământului şi rezistenţa acestuia la construirea unui asemenea edificiu.

Investitorul care a solicitat cumpărarea terenului în vederea construirii stadionului a susţinut că ar putea să realizeze această investiţie în maximum 24 de luni şi că a început şi demersurile necesare transferului echipei de fotbal FC Astra Ploieşti în oraşul Giurgiu, ceea ce va contribui substanţial la imaginea sportivă a municipiului alături de construirea unui stadion la standarde internaţionale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite