Un adio îngheţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Janos Szekely (dreapta), "principalul vinovat" pentru remiza Stelei de la Urziceni
Janos Szekely (dreapta), "principalul vinovat" pentru remiza Stelei de la Urziceni

Într-o atmosferă dezolantă, Steaua a făcut egal cu Twente în ultimul meci oficial din acest an, încheind astfel unul din cele mai slabe sezoane din Europa. Fotbalul românesc nu mai atrage privirile nimănui. Pe o vreme pe care nici Moş Crăciun nu ar ieşi din casă, steliştii s-au luat la trântă cu liderii Olandei, FC Twente.

La magazinele cu sucuri bătea vântul. Agenţii de pază aveau timp de glume. Scaunele de pe stadion erau pline de zăpadă. Ce diferenţă! În 2005, pe o ninsoare abundentă, 30.000 de oameni refuzau să plece, deşi bănuiau că meciul cu Villareal din Cupa UEFA nu se va juca, numai pentru a fi alături de echipa lor favorită. Acum, doar 300 de stelişti şi 400 de olandezi s-au încumetat să asiste la tragerea cortinei pentru sezonul de iarnă. Onorabilă.

Conştienţi că au dezamăgit, elevii lui Stoichiţă au arătat că ştiu şi fotbal şi, după ce Tănase a luat la ţintă portarul, Toja a executat bine o lovitură liberă.

Steaua a deschis scorul. Omul cu cadourile din Ghencea, Kapetanos, a marcat din nou după o pasă a lui Bănel Nicoliţă. Timp de 20 de minute, probabil că fanii rămaşi în faţa televizoarelor, încurajaţi de căldura sobelor, au regretat că nu au venit pe stadion. Tănase, Nicoliţă, Szekely, Emeghara şi Kapetanos s-au distrat cu derutaţii olandezi. Toate astea până la ghiuleaua lui Ronnie Stam, care a restabilit egalitatea şi pe tabelă, dar şi în teren, printr-un şut de la 25 de metri.

Toropiţi de căldura de la cabine, cele două echipe n-au mai oferit acelaşi spectacol şi în mitanul secund, ultimul meci pe 2009 al Stelei fiind oglinda perfectă a primei părţi din sezon: tulbure şi plin de fluctuaţii.

1-1

Steaua: Zapata – Golanski (63 Ninu), Ghionea, I. Rada, Emeghara – Szekely (78 Ochiroşii), Bicfalvi (73 Dayro Moreno), Toja, Nicoliţă – Cr. Tănase, Kapetanos.
Antrenor:  Mihai Stoichiţă
Twente: Boschker – R. Stam, Wisgerhof, Kuiper, Heubach (74 Rajkovici) – Brama, K. Perez, Tioté (76 Akram) – Ruiz (62 Parker), N’Kufo, Stoch.
Antrenor:  Steve McClaren
Goluri: Kapetanos 18 / R. Stam 35
Eliminaţi: Danciulescu
Stadionul Steaua: 700
Arbitru: Manuel De Sousa (Portugalia)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite