Umiliţi ca pe maidan în Cupa României!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciochină s-a fotografiat pentru „Adevărul“ cu 9 mingi, simbolizând numărul de goluri marcate cu Buftea
Ciochină s-a fotografiat pentru „Adevărul“ cu 9 mingi, simbolizând numărul de goluri marcate cu Buftea

Divizionara secundă CS Buftea a pierdut cu 31-0 meciul cu formaţia de Liga a III-a ACS Berceni. Golgheterul echipei antrenate de către ex-stelistul Diniţă a fost anonimul Ciochină, care a înscris de nouă ori.

Meci şocant în Turul al IV-lea al Cupei României-Timişoreana. O divizionară secundă, CS Buftea, a fost pur şi simplu călcată în picioare de către o reprezentantă a celui de-al treilea eşalon, ACS Berceni, care a câştigat partida cu 31-0!

Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie nemaivăzută în fotbalul românesc? Duminică, cei de la Buftea s-au hotărât să se retragă din Liga a II-a. Astfel, jucătorii, printre care şi ex-dinamovistul Giani Kiriţă, au fost anunţaţi să nu se mai pre-zinte la echipă, iar meciul de Cupă ar fi urmat să fie câştigat din oficiu cu 3-0 de către cei de la Berceni. Situaţia s-a schimbat însă radical luni seară. Nişte oameni de afaceridin Ghermăneşti şi-au manifestat intenţia de a sponsoriza echipa, aşa că reprezentanţii clubului din Buftea au hotărât să-şi reia activitatea.

Cei mai bătrâni aveau 19 ani

Ilfovenii n-au putut alinia însă la meciul de marţi decât o echipă de juniori, timpul fiind prea scurt pentru a reîncropi un lot cât de cât competitiv. Cei mai „bătrâni" fotbalişti au avut 19 ani, iar „junii" aveau chiar 16 ani. Ce a urmat a fost un adevărat măcel! La pauză, tabela înregistra un neverosimil 12-0, iar în mitanul secund cei din Berceni au mai punctat de 19 ori! Golgheter a fost Ciochină, un veteran de 32 de ani, care a înscris nouă goluri, în timp ce Mazarache l-a secondat cu „doar" şase reuşite. Lista marcatorilor a fost completată de Pătraşcu, cu trei goluri, Fâşie, Sandu, Pivniceru, Bereşoae, Ionică şi Bănaru, toţi cu câte două goluri, iar Buftea a contribuit la totalul de 31 de „boabe" şi printr-un autogol.

Nu ştiu dacă se prezintă în campionat

„Eram vai de capul nostru, am fost nevoiţi să aliniem o echipă tânără. Nu ne aşteptam să fim umiliţi într-un asemenea hal. Le-am dat şansa copiilor să se afirme, dar se pare că n-au nicio treabă cu fotbalul", s-a plâns un oficial de la Buftea la finalul partidei, sub protecţia anonimatului. Rămâne de văzut dacă, în urma acestei umilinţe, echipa din Buftea se va mai prezenta sâmbătă la partida cu FCM Bacău, din prima etapă a noului sezon al Ligii a II-a.

Diniţă: „Jucătorii n-au vrut să o lase mai moale!"

„Noi ne-am pregătit exemplar pentru un meci cu o echipă de Liga a II-a. Nu este vina noastră că ei au desconsiderat competiţia. Ce era să le spunem băieţilor noştri, să nu mai dea goluri?! Au avut în teren numai juniori, dar asta e problema lor", a declarat şi preşedintele celor de la ACS Berceni, Ştefan Stana.

„Eu mi-am văzut doar interesul. Ştiam că vor veni cu juniorii, dar le-am transmis jucătorilor mei să trateze partida serios. Sâmbătă avem meci în campionat şi nu ne permiteam să ne deconectăm. A ieşit scorul ăsta, dar nu ne-am gândit să umilim pe cineva", a declarat antrenorul celor de la Berceni, Laurenţiu Diniţă.

Tehnicianul a povestit  cum au decurs lucrurile în a doua repriză: „La pauză, când aveam 12-0, le-am zis jucătorilor s-o lase mai moale şi să ţină mai mult de minge. Am făcut şi toate trei schimbări. Nu m-a ascultat însă nimeni. În repriza a doua s-au dat 19 goluri. Scorul nu e foarte important. Mai mult m-a bucurat că băieţii şi-au tratat serios un adversar mai slab. De obicei, când echipele mici sunt privite de sus, îţi pot crea probleme serioase".

"Cel care a marcat nouă goluri, Ciochină, e un fotbalist matur, cu experienţă prin ligile inferioare, dar mă îndoiesc că a mai trecut prin aşa ceva în cariera lui. Nici eu n-am mai văzut aşa ceva de când sunt!''
Laurenţiu Diniţă antrenor ACS Berceni

Recordurile de până acum ale României

Liga I: Carmen Bucureşti -Prahova Ploieşti 13-0 (13 martie 1947)
Cupa României: Steaua  Bucureşti - CIL Blaj 12-0 (10 iunie 1964)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite