„U“ la Buzău, suporterii în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anamaria Prodan a devenit inamicul numărul 1 al publicului la Cluj
Anamaria Prodan a devenit inamicul numărul 1 al publicului la Cluj

Fanii sunt în fierbere după decizia Anamariei Prodan de a lua echipa şi de a pleca din oraş.

După Universitatea Craiova şi Poli Timişoara, Universitatea Cluj riscă să fie dezintegrată. Abandonată de Florian Walter, care a plecat cu un autocar de jucători la Petrolul, după o ceartă cu autorităţile locale, „U" e acum „mutilată" de Anamaria Prodan. La fel ca predecesorul său, aceasta susţine că nu se înţelege cu autorităţile locale, motiv pentru care a recurs la o măsură extremă.

„Am semnat toate documentele. Până la finalul campionatului, Universitatea va juca la Buzău", a anunţat Prodan, spre furia fanilor. „E inacceptabil.

Nicio conducere a clubului de până acum nu a făcut aşa ceva. E de nedescris. Nu vom tolera o asemenea mişcare", a explicat pentru „Adevărul" vicepreşedintele Asociaţiei Suporterilor, Bogdan Blaga. El speră, la fel ca alte sute de fani, că o parte a jucătorilor şi a staffului să refuze această plecare. Aseară, aproximativ 200 de fani au protestat vehement la antrenamentul echipei, care s-a desfăşurat la Cluj.

Anamaria Prodan a motivat decizia de a muta echipa la Buzău prin costurile mari pe care trebuia să le suporte în fiecare lună la Cluj-Napoca. „Totul e gratis la Buzău. Acolo, practic noi trebuie să suportăm doar salariile", a afirmat Prodan.

„Ne luau bani şi pe aer"

Aceasta a detaliat care erau cheltuielile lunare la Cluj: „Terenul de antrenament ne costa 7.000 de euro, două meciuri pe teren propriu 45.000 de euro, cantonamentul dinaintea meciurilor alte 10.000 de lei, utilităţile 1.500 de euro, masa jucătorilor 5.000 de euro. La Buzău, toate aceste lucruri sunt gratis. Oamenii ne vor asigura tot, numai ca noi să jucăm la Buzău. Cei de la Cluj ne ameniniţă că ne iau palmaresul şi culorile şi tot, dar nu mai contează. Acolo ne luau bani şi pe aerul pe care îl respiram".

Boc: „Un milion pentru Universitatea"

Un cuvânt important în acest scandal îl are Primăria Cluj-Napoca, instituţia care deţine marca, culorile şi palmaresul clubului, dar şi un mic procent din acţiuni. Primarul Clujului, Emil Boc, a susţinut că în buget există 1.000.000 de lei pentru Universitatea. „Acum încercăm în Parlament să treacă Legea Sponsorizării, care să ne poată permite să alocăm legal banii. Am rezervat un milion de lei pentru Universitatea şi unul pentru CFR. Am solicitat clubului şi modalităţi alternative prin care să sprijinim cu banii pe care îi avem în buget, dar nu au venit cu propuneri", a explicat edilul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite