Nemţii au venit cu 3,75 milioane de euro şi au cumpărat un club din România. Se naşte o nouă forţă în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratativele s-au desfăşurat la Munchen şi tot acolo s-a bătut palma, iar Liga 1 are de acum o echipă patronată de o firmă din Occident.

Sportfive şi DK Sportler vor numi în zilele următoare un management nemţesc şi vor vărsa în primul an circa şase milioane de euro în contul Universităţii Cluj. Germanii, prin reprezentanţii lor, Christopher Obi şi Volker Diergardt, vor veni azi la Bucureşti pentru a semna actele de preluare a 98% din acţiunile clubului. Tranzacţia s-a făcut pentru 3.750.000 de euro, iar banii vor fi împărţiţi astfel: 3 milioane vor merge pentru datoriile clubului către stat, furnizori şi jucători, 650.000 de euro către fostul patron Florian Walter, prin omul său lăsat la Cluj, Ioan Mărginean, iar actualul acţionar al Petrolului Ploieşti urmează să încaseze şi ultima tranşă din drepturile TV, de 100.000 de euro. Nu în ultimul rând, noul patronat şi-a luat angajamentul să verse în conturile clubului 2,5 milioane de euro, reprezentând bugetul cu care echipa să încheie acest campionat. În ceea ce priveşte staff-ul tehnic şi cel administrativ al Universităţii Cluj, acesta va fi stabilit zilele următoare. Certitudini sunt până acum numele lui Vasile Miriuţă, 43 de ani, fost jucător la Energie Cottbus, Ferencvaros şi Gyor, retras din activitate în 2004, care fi antrenor principal, deşi n-a mai antrenat nicăieri până acum.
Fraţi cu Juventus, AS Monaco şi Dortmund
Sportfive e cea mai importantă agenţie de management şi marketing sportiv din Europa şi a luat fiinţă în 2001 ca urmare a fuziunii dintre Sport+, parte a grupului Canal+, UFA Sport (divizia de drepturi sportive a RTL Grup) şi Jean Claude-Darmon. În 2006, compania a fost vândută către gigantul media francez Lagardere pentru suma de 865 de milioane de euro. Sportfive se ocupă cu management sportiv, atragerea de investiţii şi publicitate în domeniul sportului şi deţine în acest moment drepturile tv pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, 2014 şi Campionatul European din Franţa, 2016. Agenţia mai are acţiuni şi la alte cluburi mari din Europa, printre care Borussia Dortmund, AS Monaco, Juventus Torino şi Sampdoria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite