„Turnul Babel“ din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Takayuki (în alb), în duel cu alt căpitan, Lazăr de la Rapid
Takayuki (în alb), în duel cu alt căpitan, Lazăr de la Rapid

În lotul echipei prahovene există jucători de 11 naţionalităţi diferite. Astra este cu siguranţă una dintre revelaţiile campionatului. Prahovenii au dat lovitura, aducându-l pe fostul „câine”, N’Doye, şi promit alte transferuri notabile.

Ambiţiosul proiect a fost început încă din vară, cu Mihai Stoichiţă, antrenor care a schimbat aproape tot lotul echipei ploieştene. Totuşi, cum Astra a strâns doar patru puncte în primele şase etape, „Lippi" a fost demis, iar cel mai bogat patron din Liga I, Ioan Niculae l-a adus pe Tibor Selymeş în locul său. Fostul tehnician al Sportului are misiunea de a forma o echipă de cupe europene la Ploieşti.

Takayuki, primul căpitan japonez

„Ne-am săturat să stăm în umbra celorlalte echipe. Ne dorim jucători din Liga I, dar, din păcate, pretenţiile cluburilor sunt exagerate cu Astra. Mă gândesc la o cupă europeană, dar e foarte greu să realizăm acest lucru în campionatul actual", a precizat Niculae. Pentru a-şi îndeplini visul, finanţatorul „astralilor" a adus o sumedenie de jucători la Ploieşti, atât români, cât mai ales străini.

Astfel, Astra a ajuns să aibă în lot fotbalişti de 11 naţionalităţi diferite, incluzându-i pe jucătorii autohtoni, fiind recordmena la acest capitol în Liga I. Cu excepţia postului de portar, pentru care se bat trei români, în toate compartimentele există jucători din afara graniţelor. Dacă în apărare africanul din Burkina Faso, Salif Nogo, împreună cu cehul Radek Oprsal formează cuplul de fundaşi centrali, de la mijloc în sus, străinii îi copleşesc pe jucătorii autohtoni ca număr.

De la portughezi la liberieni, brazilieni sau nigerienii, prahovenii au strâns un număr impresionant de stranieri, ultima achiziţie fiind senegalezul Ousmane N'Doye, venit de la Dinamo. Mai mult, căpitanul Astrei este Takayuki Seto, care a devenit primul lider din Japonia al unei echipe româneşti.

Inedit despre Takayuki

-Vara, ploieştenii îl pot vedea cum vine la antrenamente cu bicicleta
-Are un câine Shih Tzu, pe nume Lulu, adus de acasă, din Japonia
-Nu bea, nu fumează, nu se enervează şi nu merge în cluburi. Nu înjură, dar a învăţat câteva „vorbe dulci", măcar pentru a înţelege ce spun suporterii din tribune
-Patronul Ioan Niculae a aflat întâmplător că are un salariu de numai 1.000 de euro, i-a apreciat modestia şi i-a triplat remuneraţia
-Are o soră mai mică care îşi doreşte să ajungă cântăreaţă

Străinii Astrei

Salif Nogo - Burkina Faso
Radek Oprsal - Cehia
Paulinho - Portugalia
Ousmane N'Doye - Senegal
Takayuki Seto - Japonia
Ben Teekloh - Liberia
Kehinde Fatai - Nigeria
Tiago Fonseca - Brazilia
Vitali Gussev - Estonia
Osvaldo Miranda - Argentina

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite