Turcu l-a blocat pe Cristea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul acţionar dinamovist ar fi trebuit să primească o cotă parte din transferul golgheterului la Karlsruhe. Şefii „câinilor“ nu au fost de acord, iar mutarea nu s-a mai perfectat. Lui Vasile Turcu i-ar fi revenit cel puţin 400.000 de euro din cedarea definitivă a lui Andrei Cristea în Germania, ca urmare a datoriei pe care clubul Dinamo o are faţă de el.

Şefii din „Ştefan cel Mare" au fost la un pas, în această vară, să realizeze o afacere foarte bună pe vremuri de criză. Transferul lui Andrei Cristea în liga secundă germană, la Karlsruhe, s-a negociat până în ultima zi a perioadei de mercato şi, deşi la un moment dat se părea că părţile vor bate palma totul a căzut pe ultima sută de metri. Desigur, din motive financiare.

Se judecă prin avocaţi

În primă fază, Cristea ar fi fost doar împrumutat în Germania, urmând ca în iarnă golgheterul sezonului trecut să fi semnat definitiv. Dinamo nu a fost însă de acord cu suma pe care ar fi trebuit s-o primească peste patru-cinci luni, aproximativ 800.000 de euro. De ce? Fiindcă din aceşti bani, 50 la sută ar fi mers la Vasile Turcu, pentru a acoperi o parte din datoria de două milioane de euro pe care dinamoviştii o au faţă de omul de afaceri, ca urmare a retragerii acestuia din acţionariat. Borcea şi Badea nu au fost încântaţi de suma cu care ar mai fi rămas, au insistat pe lângă nemţi să pluseze, aceştia au refuzat, iar transferul lui Andrei Cristea a căzut.

Turcu a decis să se retragă de la Dinamo în primăvară, după ce s-a certat cu ceilalţi acţionari ai „câinilor". Ieşirile în public ale omului de afaceri, cu critici dure la adresa jucătorilor, l-au făcut indezirabil în „Groapă". Pentru a-şi recupera banii investiţi în trupa roş-albă, Turcu şi-a cedat drepturile litigioase unei case de avocatură.

A intenţionat să-l ia pe Torje

Surse din „Ştefan cel Mare" susţin că, în clipa în care a decis să plece de la Dinamo, Turcu a solicitat ca Borcea şi Badea să-i cedeze lui drepturile federative asupra lui Gabi Torje.

Asta ar fi însemnat ca la un viitor transfer al mijlocaşului de 20 de ani în străinătate fostul acţionar să încaseze toţi banii. Desigur, şefii rămaşi la club nu au fost de acord cu această idee, dar părţile s-au înţeles ca Turcu să primească totuşi o cotă parte dintr-o eventuală plecare a lui Torje.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite