"Turcu nu o să aibă câştig de cauză. Dinamo nu este în incapacitate de plată!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul economic al FC Dinamo, Marian Albu, spune că Vasile Turcu trebuie să facă dovada incapacităţii de plată în instanţă pentru a obţine insolvenţa clubului la care este acţionar şi administrator, precizând faptul că "nu este cazul" SC Dinamo 1948 SA.

"Nu suntem înştiinţaţi că suntem pe rol la Tribunalul Bucureşti cu o astfel de solicitare de insolvenţă a domnului Turcu. Este o meteahnă avocăţească, dacă ai un leu datorie, o factură restantă, te sperie cu insolvenţa, dar nu se aprobă aşa ceva. Trebuie să facă dovada că suntem în incapacitate de plată, ceea ce nu este cazul SC Dinamo 1948 SA, care are metabolism financiar de zi cu zi. Asta este procedura, o instanţă va judeca şi noi vom arăta că nu suntem în această situaţie de insolvenţă. Asta înseamnă că nu mai ai mijloace financiare, metabolism comercial, ceea ce este exclus, avem venituri, avem cheltuieli ", a declarat Albu.

Oficialul dinamovist a precizat faptul că Vasile Turcu are şi calitatea de administrator al SC Dinamo 1948 SA: "El nu este terţ, el este acţionar. E chestiunea societăţii cu acţionarul său. Nu poate să facă obligaţia la plata acestei datorii şi de aceea s-a adresat instanţei. Este problema instanţei să o judece. Dânsul este şi administrator, nu numai acţionar. E şi administrator, nu doar un terţ. Este un lucru din cadrul societăţii pe care nu îl pot comenta".

Referitor la solicitarea Administraţiei Finanţelor Publice - Sector 1 Bucureşti, Albu a precizat că Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club este unul dintre acţionarii SC Dinamo 1948 SA, dar că are o altă structură administrativă. "Eu sunt slujbaş la SC Dinamo 1948 SA, nu la asociaţie. Este o altă structură administrativă, o altă structură, o altă persoană juridică. E acţionar la noi, la SC Dinamo 1948 SA, dar este cu totul altceva ", a declarat Albu.

Avocaţii cărora acţionarul FC Dinamo, Vasile Turcu, le-a cedat drepturile litigioase, au solicitat Tribunalului Capitalei declanşarea procedurii de faliment a clubului Dinamo, invocând datorii neonorate.

În urma solicitării depuse de avocaţii lui Turcu, înregistrată în data de 30 aprilie, primul termen în dosarul dintre SC DINAMO 1948 SA şi acţionarul grupării "alb-roşii" a fost stabilit pentru 26 noiembrie 2010.

Vasile Turcu cere deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul SC DINAMO 1948 SA pentru o datorie totală de 8.474.440 de lei, cea mai mare fiind de 443.000 de lei. Acţionarul dinamovist susţine în documentele depuse la instanţă că a încheiat un număr de 26 de contracte de împrumut fără dobândă cu SC DINAMO 1948 SA începând din luna mai a anului 2005 şi până în 2009.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite