Turcia, ultima repetiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii joacă la Istanbul al 11-lea meci sub comanda lui Răzvan Lucescu şi aşteaptă debutul în campania de calificare la Europenele din Polonia şi Ucraina. România întâlneşte diseară Turcia, în ultimul meci de pregătire dinaintea debutului în preliminariile Euro 2012.

Tricolorii se află de luni la Istanbul în formulă completă şi au efectuat două şedinţe de pregătire sub comanda lui Răzvan Lucescu. Acesta a părut destul de tensionat şi i-a ţinut pe jucători din scurt, cerându-le seriozitate la antrenamente.

Cu toate acestea atmosfera a fost destinsă, Cristi Chivu şi Mirel Rădoi făcând glume cu coechipierii lor mai tineri şi încercând să-i înveselească pe jucătorii Stelei, care sunt destul de plouaţi după plecarea lui Piţurcă. Lucescu a ţinut şi o şedinţă tehnică, în care le-a prezentat adversarul jucătorilor, insistând pe jucători precum Arda Turan, Nihat Kahveci şi gemenii Altintop.

„Este o partidă importantă pentru prestigiul şi mândria noastră", a declarat selecţionerul, care e tratat cu interes de presa turcă, prin prisma faptului că tatăl său, Mircea Lucescu, a obţinut performanţe remarcabile atât cu Galatasaray cât şi cu Beşiktaş.

Giani Kiriţă: „Să nu ieşim şifonaţi"

Plecat în 2003 în Turcia, fostul dinamovist, Giani Kiriţă, îi cunoaşte bine pe adversarii de azi ai „tricolorilor". Pe lângă forţa trupei lui Guus Hiddink, românii vor trebui să facă faţă şi vacarmului de pe stadionul Şukru Saracoglu, acolo unde Fenerbahce dispută meciurile de pe teren propriu. „E un meci aşteptat aici pentru că lumea vrea să vadă cum arată echipa naţională cu Hiddink, aflat la primul meci pe banca tehnică. Turcii vor să vadă jucătorii noi la lucru, mai ales că din vechiul nucleu au mai rămas doar patru-cinci fotbalişti", a declarat Kiriţă.

Acesta i-a avertizat pe foştii săi colegi de la naţională: „Turcii vor să câştige orice meci, amical, oficial, nu contează, şi vor să o facă şi la scor. Pun mult suflet şi cred că stadionul o să fie plin. Ai noştrii trebuie să ia meciul foarte în serios, pentru că astfel riscă să plece şifonaţi rău de la Istanbul. Turcii, ca şi noi, au obiectiv calificarea la Euro, dar dacă Hiddink nu reuşeşte, îl zboară imediat, aşa cum a păţit şi Vicente del Bosque la Beşiktaş".

În Turcia începe astăzi Ramadamul, iar antrenorul Guus Hiddink a tras un semnal de alarmă în privinţa jucătorilor săi. „E bine să-şi respecte religia, dar trebuie să aibă grijă şi de corpul lor", a spus olandezul.

Tineretul joacă cu Moldova

Echipa de tineret a României dispută azi la Chişinău (ora 16.00), meciul cu Moldova, contând pentru Grupa 1 a preliminariilor pentru Campionatul European U21, ediţia 2009-2011. Meciul nu este transmis la tv. România se află pe locul doi în grupă, la egalitate de puncte cu liderul Rusia (18).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite